Serveis

La construcció del mercat municipal de les Roquetes començarà al setembre

L'edifici, que obrirà les portes a l'abril, permetrà crear més de cinquanta llocs de treball

L'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, i la regidora d'Edificis Municipals i Desenvolupament Urbà, Abigaíl Garrido, van presentar el projecte, i els processos de construcció i adjudicació del mercat municipal, ahir al matí. Situat entre la ronda de la Masia Nova i el carrer de Roger de Flor –en uns terrenys que ara s'utilitzen com a aparcament–, l'edifici disposarà de quinze parades i dos locals comercials; del total d'establiments, sis estaran dedicats a la venda de carn i/o embotits; tres, al peix, i tres més, a la fruita i verdura –un d'aquests, com a autoservei–. L'equipament també tindrà una parada de productes congelats, una de pa i pastisseria, un celler i una cafeteria.

Supermercat de 1.300 m²

L'edifici estarà distribuït en tres plantes: al soterrani hi haurà l'aparcament –de 47 places–, els magatzems de les parades, els vestidors i les sales de reunions i despatxos. Les parades, la cafeteria, una sala multifuncional i els molls i serveis estaran situats a la planta baixa i el supermercat, de 1.300 m², s'emplaçarà a la primera planta.

En el calendari fixat per l'Ajuntament es preveu que, un cop ja s'ha aprovat el projecte bàsic, s'aprovi el projecte executiu al juliol, amb la intenció que les obres comencin al setembre. La convocatòria per aconseguir una parada s'iniciarà també al setembre i finalitzarà el mes següent.

El febrer del 2011, els comerciants podran començar les obres a les seves parades, per tal que el mercat pugui obrir a l'abril. Abigaíl Garrido va assegurar ahir que en la concessió es preveu que qualsevol increment del cost de la construcció del mercat haurà de pagar-lo l'empresa adjudicatària del supermercat. La concessió de les parades i els locals serà de 25 anys, que es podran prorrogar fins a un màxim de 40. Segons l'Ajuntament, la inversió aproximada que hauran de fer els botiguers serà d'entre 40.000 i 75.000 euros per parada, tenint en compte que els adjudicataris hauran de fer-se càrrec dels acabats interiors, el mobiliari i l'equipament de fred.

Actualment, l'oferta de comerç alimentari de Ribes i les Roquetes suma 61 establiments. Amb la posada en marxa del mercat, el potencial de vendes actuals creixerà uns 3 milions d'euros a l'any, segons un estudi de l'Ajuntament. «La millora de l'oferta comercial ajuda l'economia familiar. La competència fa que els ciutadans de Sant Pere de Ribes i la comarca tinguin més possibilitats de comparar i de comprar a millor preu, i amb una millor qualitat», va afirmar ahir l'alcalde.

Blanco també destaca que l'equipament ajudarà a dinamitzar el comerç de proximitat i el mercat setmanal de les Roquetes, que s'instal·la a l'entorn de la mateixa zona.

D'altra banda, la regidora d'Edificis Municipals i Desenvolupament Urbà va mostrar la seva satisfacció pel fet que «en moments difícils» pugui «obrir-se un equipament» al municipi. Segons Garrido, la posada en marxa de l'edifici suposarà la creació d'entre cinquanta i seixanta llocs de treball directes, una trentena dels quals seran de Mercadona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia