Infraestructures i serveis

Noves màquines per a la neteja i més porta a porta a Girona

L’Ajuntament vol reforçar el servei amb una sèrie d’accions i adquisicions que sumen més de 900.000 euros

El govern municipal portarà la modificació del contracte actual al ple de dilluns

Onze màquines per a la neteja de la via pública; tres màquines d’aspiració manual elèctriques, una màquina fregadora-decapadora per netejar voreres i carrils bici, tres màquines per tallar herbes, una desbrossadora, dues bufadores-aspiradores elèctriques per al servei mixt de neteja i recollida de residus. Aquestes són algunes de les adquisicions que l’Ajuntament de Girona vol fer per millorar el servei de neteja i recollida d’escombraries a la ciutat.

Modificació de contracte

El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, va anunciar ahir que es vol destinar a aquestes millores una partida de 912.716,69 euros, inicialment prevista per implantar contenidors soterrats. Segons el regidor, actualment aquests contenidors soterrats “no satisfarien les necessitats públiques de neteja i els objectius de reciclatge de la ciutat”. El govern municipal portarà, doncs, al ple d’aquest dilluns, 13 de juliol, una modificació del contracte actual amb la concessionària (Fomento de Construcciones y Contratas), que permeti destinar aquests més de 900.000 euros a “avançar cap a la recollida selectiva i la separació de residus a la ciutat”. Terés també explica, però, que tot plegat s’emmarca en la redacció d’un nou contracte de cara a finals d’any en el qual ja s’està treballant, i que ha de permetre fer una neteja més eficient i intel·ligent. “Els canvis que ara es plantegen serviran també per testar aquestes solucions, que agafarien més protagonisme en el model de neteja futur de la ciutat”, ha explicat el regidor a l’agència ACN.

Contenidors intel·ligents

En matèria de recollida d’escombraries, els canvis plantejats ampliaran el sistema porta a porta als barris de Campdorà i la Pujada de la Torrassa, i es farà un estudi previ per implementar-lo a Montjuïc. També s’implantaran nous contenidors intel·ligents en una zona més àmplia del barri de l’Eixample, es compraran 29 contenidors de càrrega lateral i s’incorporarà un sistema de pesatge d’aquests contenidors.

També es vol reforçar la neteja i recollida en diversos punts del municipi, entre els quals s’esmenten concretament els barris de Sant Daniel i Sant Ponç, amb un dia addicional de feina a la zona; la neteja dels contenidors i del seu entorn als barris de Santa Eugènia i Sant Narcís, o la neteja posterior a reunions i trobades imprevistes a la via i espais públics de la ciutat.

LA XIFRA

912.716
euros
és l’import que l’Ajuntament de Girona vol destinar a una bateria d’accions per millorar la neteja viària.

LES FRASES

Aprofitem aquesta partida per provar solucions que volem en el nou contracte de l’any vinent
Martí Terés
regidor de Sostenibilitat
Per complir amb Europa i perquè en tenim la convicció, cal avançar cap a un major percentatge de recollida selectiva amb nous sistemes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona