Infraestructures i serveis

Canvi de cicle en el servei de neteja viària a Santa Coloma

S’introdueixen els primers canvis per millorar la recollida d’escombraries

Des del juliol, Nora, empresa del Consell Comarcal, porta el servei, que era a mans d’una concessió privada des del 2012

“El primer canvi que els veïns notaran és que allà on passava un camió amb el seu conductor ara d’alguna manera hi passaran quatre operaris: el conductor, un ajudant i el reforç d’una segona brigada”, explica Pep Prat, regidor de Medi Ambient de Santa Coloma de Farners. Amb aquesta reestructuració es pretén millorar la neteja de les àrees de contenidors del municipi, una de les mancances que s’arrossegaven i que havia provocat queixes dels veïns. Els canvis s’han començat a aplicar l’1 de juliol, data a partir de la qual el Consell Comarcal de la Selva ha assumit la gestió de residus a Santa Coloma, a través de l’empresa pública Nora.

Més canvis s’aniran introduint progressivament: substitució dels contenidors més malmesos, l’entrada en servei d’una nova fregadora de Nora (d’aquí a uns quinze dies), l’adequació progressiva dels equipaments de la deixalleria, la neteja d’herbes a les voreres i la recuperació del servei de neteja de les vies amb aigua de pressió que s’havia interromput a causa de les restriccions de la pandèmia. L’Ajuntament de Santa Coloma ha delegat en el Consell Comarcal per un període de quatre anys la recollida de les fraccions resta, paper i cartró, vidre i envasos, l’orgànica, la fracció vegetal, els voluminosos, la neteja viària i la gestió de la deixalleria, per un import de l’ordre d’1,2 milions d’euros a l’any. “D’una banda ens posem en regla (la concessió privada de Fomento de Construcciones y Contratas que assumia el servei des del 2012 ja estava fora de contracte) i de l’altra banda és una aposta per introduir millores que eren impossibles en la situació anterior”, diu el regidor.

Porta a porta

Prat calcula que caldrà un any per valorar el canvi de model i plantejar possibles actualitzacions i reforços si són necessaris. L’evolució més important que aportarà Nora, però, serà la pròxima implantació de la recollida porta a porta. “És l’aposta del govern municipal. Ara tindrem totes les eines per fer-ho i confiem que es podrà introduir el 2022”, hi afegeix Prat. Mentrestant, al carrer el canvi ja es visualitza amb el canvi d’imatge de la plantilla de catorze treballadors i la seva flota, que inicialment serà de set vehicles, cinc de recollida i dos de neteja viària.

LA FRASE

Teníem un problema amb la neteja de les àrees de contenidors que provocava queixes dels veïns
Pep Prat
Regidor de medi ambient de Santa Coloma de Farners


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona