Infraestructures i serveis

Les caravanes dels firaires aniran a la Copa

L’aparcament s’afegirà al de Domeny per alliberar la Devesa del campament

L’Ajuntament de Girona habilitarà durant les Fires de Sant Narcís l’aparcament de la Copa perquè s’hi instal·lin les caravanes dels firaires. Amb aquest espai de 10.900 m², que podrà encabir 155 caravanes i que se sumarà a l’aparcament del sector de Domeny en funcionament des de fa tres anys preparat per rebre’n una vuitantena, la voluntat del govern municipal (Junts-ERC) és la de deixar el parc de la Devesa lliure del campament de vehicles dels professionals de les atraccions de Fires.

El regidor de Cultura, Quim Ayats, i la regidora de Ciutadania, M. Àngels Cedacers, van anunciar ahir la mesura qualificant-la de “millora significativa, amb accions decidides i valentes des del govern de Girona per afavorir la salut de l’ecosistema del parc de la Devesa”. Ayats també recalca que millorarà l’estada dels firaires. Els dos espais tindran subministrament d’aigua, de llum i de clavegueram i tot el sector de l’aparcament de la Copa quedarà perimetrat amb una tanca opaca per seguretat i per preservar la intimitat dels firaires. En la mateixa línia, Cedacers va recalcar que amb aquesta actuació es “resol una reivindicació que havien fet des de fa molt de temps els veïns i veïnes de la Devesa, i entitats de la ciutat”, i alhora es prenen accions per dignificar i posar ordre a la Devesa, un parc que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional”.

Als dos espais es posa a disposició un aparcament per a una autocaravana per firaire i no hi podran acampar els que viuen a menys de 25 km de Girona, una mesura que ja s’aplicava el 2019.

Preguntat per aquest diari sobre el nou dispositiu, el president del Gremi de Firaires, Joan Bagó, tot i admetre que el nou aparcament és més proper a les Fires, no en va voler fer cap valoració encara, al·legant que només els n’havien informat ahir i que no n’havien pogut parlar entre els firaires.

La fira d’atraccions també tindrà aquest any un dia de “Fires en silenci” (adaptades acústicament i lumínicament per a infants amb necessitats especials) i un dia de Fires solidàries amb una reducció del preu de les atraccions. Pel que fa la resta d’activitats (barraques, Fira de Mostres..), l’Ajuntament continua treballant amb el propòsit que se’n puguin fer, en formats reduïts i adaptades, pendents però fins a l’últim moment de l’evolució de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona