Serveis

equipaments

Torroella crearà tres grans aparcaments a prop de les entrades i el centre

Seran a l'antic escorxador, en un camp al costat de l'Espai Ter i davant del giratori del Lledoner

Es crearà un miler de places d'aparcament

L'equip de govern de Torroella de Montgrí té previst construir grans aparcaments a prop de les tres entrades del municipi i el centre per tal de millorar la mobilitat al centre de la vila i ampliar la zona de vianants. Un dels aparcaments estarà situat a la finca que actualment ocupa l'antic escorxador municipal, a l'entrada a la vila per Pals. L'edifici, que no està protegit i que ocupava la brigada municipal, s'enderrocarà aquesta tardor. Es preveu crear un centenar de places d'aparcament.

En el futur aquest sector es condicionarà per fer-hi un nou giratori de cara a repartir millor el trànsit. Així, d'aquí es podrà accedir quasi directament al nou gran aparcament que es farà en un camp del costat del carrer del Riu i molt a prop del gran centre polivalent Espai Ter. Un aparcament al qual també es podrà accedir venint per Ullà. El camp, que té una superfície de 17.000 m², ha estat llogat per l'Ajuntament per un període de cinc anys. En aquest solar hi podran aparcar uns 400 cotxes. Un aparcament que complementarà el que ja hi ha a l'entorn de l'Espai Ter, que té vora 300 places.

El tercer gran aparcament estarà situat a l'entrada a la vila per l'Estartit, al costat del giratori del Lledoner. L'adequació com a aparcament es farà el primer semestre de l'any vinent i tindrà unes 200 places de pàrquing.

“Disposarem de tres grans pàrquings públics situats molt a prop del centre i estratègicament situats a l'est, l'oest i el sud de la vila. En total tindran una capacitat per a uns 1.000 vehicles”, va explicar l'alcalde, Josep Maria Rufí. L'alcalde va voler recordar que la creació dels aparcaments forma part d'un projecte general de municipi que “vol avançar cap un increment progressiu de la zona de vianants al nucli antic de Torroella, amb l'objectiu de valorar el conjunt patrimonial i dinamitzar-lo comercialment tot respectant la identitat del poble”.

LA XIFRA

1.000
són les places d'aparcament
que l'Ajuntament preveu fer a l'entorn del nucli urbà de la vila.

LA FRASE

Són del tot necessàries per facilitar l'aparcament de vehicles i l'accés a peu al nucli històric
Josep Maria Rufí
alcalde de torroella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona