Serveis

Falten només onze antenes per a la cobertura total de mòbil

Tots els nuclis de població tindran cobertura, fins i tot els que tenen menys de deu habitants

Els operadors de telefonia hauran hagut de repartir per tot el territori gairebé mil quatre-centes antenes

Tots els nuclis de població de les comarques gironines estan a punt de tenir una cobertura de telefonia mòbil. Això, s'aconseguirà quan s'instal·lin les 11 antenes que els operadors han previst que calen per tal de no deixar ni una sola zona fosca. Actualment, n'hi ha un total de 1.387 de repartides per tot el territori gironí. Són dels operadors de telefonia mòbil, Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.

Fa quatre anys, les operadores havien repartit un miler d'antenes arreu de les comarques gironines i havien previst que els en calia instal·lar 200 més. Ara, però, amb les gairebé 1.400 que hi ha en funcionament, la previsió d'aleshores s'ha multiplicat per dos perquè en realitat n'han instal·lat 387, per tant, són 187 cent vuitanta-set més que les que s'havien previst aleshores, i encara els en resten 11. Això, sempre que no hi hagi canvis d'última hora.

Les actuacions més determinants en aquest sentit han estat les 520 per poder donar cobertura al mateix nombre de nuclis, la qual cosa ha beneficiat una població de 230.000 usuaris de telefonia mòbil a tot el país. Un total de 350 d'aquestes actuacions s'han fet utilitzant les torres de telecomunicacions que ja hi ha, i per a la resta, s'han hagut d'instal·lar torres noves. Per operadores, Movistar ha estat la més activa, amb la instal·lació de 352 equips. Orange n'ha repartit 151 i Vodafone, 103.

De tot aquest conjunt d'actuacions, 200 formen part del pla Catalunya Connecta i han servit per dotar, a més de telefonia mòbil, de senyal de Televisió Digital Terrestre i també de banda ampla als nuclis de més de cinquanta habitants de tot Catalunya. Actualment s'estan acabant els últims treballs per garantir aquests senyals. Fins i tot en alguns nuclis de menys habitants també es treballa per detectar-ne les zones més fosques on cal que s'actuar. Les actuacions que s'han dut a terme durant els últims anys, en el mateix marc d'actuacions del pla Catalunya Connecta, han servit per garantir el servei de 112 d'emergències –des de qualsevol mòbil– per al 94,5% dels nuclis de població, el 99,8% de la població que viuen en pobles i pel 81,5% del territori.

LA XIFRA

1.387.
És el nombre total d'antenes de telefonia mòbil
que hi ha repartides al conjunt de les comarques gironines.

LA XIFRA

11.
Amb aquest nombre d'antenes de més,
el territori gironí quedarà totalment cobert pel que fa a la telefonia mòbil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona