Serveis

Segarra

Tots els municipis es connectaran a Cervera en transport públic

Es crearà una línia ferroviària de rodalies per millorar la freqüència entre Cervera i Lleida

El servei de transport públic dins la Segarra i la seva connectivitat amb Lleida i Barcelona és molt millorable. Així ho mostra un estudi, presentat aquest matí, per l'Autoritat Territorial de Mobilitat a Lleida i el consell, que també en fixa les prioritats per millorar-lo.
Actualment, hi ha sis línies que sols circulen com a màxim un dia al mes; altres, funcionen un dia a la setmana -normalment, coincidint amb el mercat de referència-, i la majoria de línies només tenen un viatge en cada sentit diari. Set municipis no disposen de connexió amb Cervera i cinc, amb Lleida. Per revertir aquesta situació, s'han fixat catorze propostes per tirar-les endavant “prioritzant-ne les necessitats”, segons el president del consell, Xavier Casoliva.

Quant a serveis ferroviaris, es pretén crear una línia de connexió amb Lleida que millori en freqüència les actuals sis diàries de la línia Barcelona-Lleida. En autobusos, es pretén afegir una connexió diària per sentit entre Cervera i Lleida, i ampliar la cobertura horària amb Tàrrega. La línia que uneix Cervera amb Ponts canviarà de dia, passant de dilluns a divendres, i retardant una hora la sortida. Guissona quedarà enllaçada amb Cervera a través de la creació de tres expedicions per sentit, que a la vegada connectaran amb serveis de tren a Tàrrega i Lleida. Es milloraran els horaris entre Guissona i Igualada, i si hi ha demanda, se'n crearà una expedició per sentit. També es proposen millores pel corredor de Ponts a Calaf. Un cop per setmana, es vol també enllaçar Guissona i Solsona, coincidint amb el dia de mercat de la capital del Solsonès. La Granyanella tindrà connexió per autobús amb Cervera i Tàrrega els dies feines i sota demanda. En definitiva, el pla de millora pretén que tots els municipis de la comarca tinguin garantida la connexió en transport públic amb Cervera i amb el CAP de referència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona