Serveis

equipaments

Roses podria fer treure la façana de Ca l'Anita

L'Ajuntament consultarà als veïns si la volen canviar perquè no agrada

També decidiran els usos futurs

Els veïns de Roses podran decidir si la façana del nou edifici de Ca l'Anita s'ha de retirar o no. L'Ajuntament ha decidit fer una consulta entre tots els rosincs i rosinques que assisteixin a la jornada de portes obertes que hi ha prevista perquè opinin no només sobre la polèmica façana, sinó també sobre els futurs usos d'aquest edifici.

L'alcalde, Carles Pàramo, va explicar ahir que encara no han recepcionat l'obra, però que en el moment que rebin les claus es farà aquesta jornada de portes obertes, que podria ser aquest mateix mes de gener o el febrer. Pàramo diu que serà el poble qui decideixi el futur de la façana perquè han detectat que no agrada. Pel que fa als usos, el consistori farà una proposta i els veïns podran dir si hi estan d'acord o no.

La portaveu del PSC i exalcaldessa, Magda Casamitjana, va assegurar ahir que aquesta obra es va fer amb un concurs públic i que els arquitectes fins i tot han guanyat un premi pel disseny de l'edifici. I pels usos, Casamitjana recorda que la propietària de l'estanc, que va cedir l'edifici a l'Ajuntament, va posar de condició que s'havia de convertir en un centre cívic. El PSC també va demanar que s'obri l'edifici de l'antic ajuntament, un cop reformat, i va recordar que s'estan pagant lloguers que es podrien deixar de pagar si s'obren aquests edificis.

Ahir hi va haver queixes de l'oposició de nou pels acomiadaments a l'àrea de Cultura.

Agustí Donat plega

En el ple d'ahir, el regidor del PSC Agustí Donat –anteriorment al GIR– va anunciar que plega. Segons va explicar la portaveu del grup, Magda Casamitjana, Donat ja havia dit que a final d'any marxaria. Ara, caldrà veure qui el substitueix. A principi de mandat, Juanjo Viñuela ja va renunciar a la seva acta de regidor.

A l'Associació de Municipis per la Independència

El ple de l'Ajuntament de Roses va aprovar ahir entrar a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual actualment ja formen part més de 150 municipis catalans i que van impulsar els ajuntaments de Vic i el Port de la Selva. El grup municipal Gent del Poble-AM va presentar ahir una moció que va rebre el suport de la majoria del ple. Tant CiU com el PSC van donar llibertat de vot. Gent del Poble hi va votar a favor, i el PP, en contra. GdP es va mostrar satisfet pel resultat de 13 vots a favor de la moció. La moció parla de la necessitat de “defensar l'assoliment d'un estat propi, dels drets nacionals que corresponen al Principat de Catalunya i de conscienciar la ciutadania de la necessitat d'exercir el dret a l'autodeterminació del poble català”.

Ahir també es van aprovar definitivament les ordenances fiscals i va quedar sobre la taula el nou reglament d'usos dels equipaments municipals per falta d'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona