Serveis

SERVEIS

Peratallada estrena consultori i un local social en l'edifici nou de serveis

L'espai sanitari suposa una millora respecte a les velles instal·lacions, menys accessibles

El bar, adjudicat a un concessionari, servirà d'espai de trobada

El centenar de veïns residents a Peratallada van estrenar ahir els nous serveis de consultori i local social al mateix edifici on, des de l'estiu passat, funciona l'oficina de turisme del poble. La segona fase de l'equipament significarà una millora notable tant pel que fa al confort de les instal·lacions sanitàries com a la seva accessibilitat, ja que l'edifici –a la plaça del Castell– és molt més cèntric que l'anterior, a tocar de la muralla del poble. L'obra ha costat uns 300.000 euros, subvencionats per la Diputació i Turisme de la Generalitat.

Alhora, el conjunt de serveis incorporen un local social amb servei de bar com a element dinamitzador. Els dies festius i durant la temporada alta hi funcionen nombrosos restaurants, però l'alcalde de Forallac, Josep Sala, explica que veïns i visitants fins ara ho tenien complicat “per prendre un simple cafè o un refresc”. El bar, de titularitat municipal, s'ha adjudicat a través d'un concurs públic i els concessionaris, a més de regentar-lo, es cuidaran d'atendre les consultes de l'oficina de turisme fora dels horaris i mesos d'activitat, de manera que el servei es prestarà, tot i que amb intensitats diferents, tot l'any.

Des del consistori, indiquen que el servei no representa una competència per a la resta d'hostalers, sinó un “punt de trobada” on també hi haurà dos ordinadors amb connexió a internet i lavabos d'ús públic.

LES XIFRES

300.000
euros
ha costat l'adequació del local social i el nou consultori municipal de la plaça del Castell de Peratallada.
2
fases
han integrat la creació de l'edifici de serveis. En la primera, l'estiu passat, va obrir l'oficina de turisme.

Menys inversions per a aquest 2012

El pressupost de Forallac per a aquest any, de 4,81 milions, manté les partides de despesa corrent per a la prestació de serveis. Els principals canvis, imposats per la reducció de subvencions, apareixen en el capítol d'inversions, més auster. Malgrat això, a Peratallada adequaran l'accés pel camí de la Riera i milloraran la senyalització d'elements patrimonials a tot el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona