Serveis

EQUIPAMENTS

S'esfondra part del teulat de l'escola de l'Armentera

L'aula sinistrada estava precintada des del setembre del 2011, arran de l'aparició de diverses esquerdes

Ensenyament tranquil·litza els pares i diu que accelerarà el projecte d'obres al centre

Una part del teulat de l'aula polivalent de l'escola pública Fluvianets, de l'Armentera, es va esfondrar dimecres al migdia. A l'espai no hi havia cap alumne ni personal, ja que està precintat des de fa més d'un any, quan els tècnics d'Ensenyament van analitzar diverses esquerdes estructurals abans que comencés el curs anterior.

L'adjunt al director territorial del Departament, Josep Fernández, es va reunir ahir a la tarda amb les famílies dels alumnes i el professorat per garantir-los que a la resta de l'edifici no hi ha problemes estructurals i que aviat es podrien desencallar les obres pendents per renovar l'equipament, reivindicades des de fa temps per l'AMPA del centre. Les famílies van trobar la resposta “raonable, sempre que els fets la corroborin”.

Les proves de càrrega que s'han fet en els últims mesos i l'avaluació d'urgència dels arquitectes després de l'esfondrament sostenen que la resta de l'edifici és segur, tot i que el president de l'AMPA, Gonzalo Vilaseca, va requerir una còpia signada de l'informe arquitectònic.

En espera de la reunió, ahir al matí, la directora de l'escola, Carme Fulladosa, va optar per no fer classe a dins de l'escola, construïda la dècada de 1940. Van dur l'activitat a l'antiga llar d'infants i als mòduls provisionals que han estrenat aquest curs per suplir la sala precintada –que havia servit de menjador i aula polivalent– i encabir-hi els 78 alumnes més folgadament.

Fulladosa explicava que la necessitat d'ampliar l'escola i modernitzar-la està assumida, ja que han guanyat alumnes en els últims anys i l'any vinent encara seran més, però l'obra s'ha anat ajornant per la supressió d'inversions. L'alcalde, Narcís Isern, explicava que recentment els van presentar un projecte d'obres i que l'aposta del departament era reformar l'edifici, refer l'aula esfondrada i ampliar les instal·lacions amb algunes aules noves.

Nova de trinca, potser

El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, avançava ahir a la tarda que la setmana vinent disposaran de prou dades per decidir el futur de l'escola: “S'ha de valorar si optem pel projecte de consolidació i ampliació de l'edifici actual o per la substitució.” La inversió es podria aprovar per la via d'urgència.

L'opció més cara d'aixecar una escola nova, però, implicaria instal·lar més mòduls provisionals –popularment coneguts com cargoleres– i allargar el procés, ja que caldria enderrocar l'edifici, desenrunar i construir-hi el nou. Ahir, mentrestant, els paletes van acabar d'aterrar el teulat malmès i van tapiar la porta d'accés a l'aula sinistrada.

LA DATA

7.9.2011
es va decidir
precintar l'aula on ha caigut el teulat, per la detecció d'esquerdes poc abans que comencés el curs.

LA XIFRA

78
alumnes
de primària cursen els seus estudis ara mateix a l'escola Fluvianets de l'Armentera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona