Serveis

serveis

L'alberg de Sacot de Santa Pau no obrirà perquè no hi ha acord per a la concessió

El govern i l'oposició no conflueixen sobre el model de gestió, ni sobre qui ha de fer la inversió per rehabilitar-lo

Es farà una altra convocatòria pública

L'adjudicació de la nova concessió per a la gestió de l'alberg de Sacot de Santa Pau ha quedat bloquejada per falta d'acord en el model de gestió entre el govern (Units per Santa Pau AM) i l'oposició (CiU). Tot i que el govern té majoria, durant la votació de l'adjudicació es va haver d'abandonar el ple tal com marca la llei perquè l'adjudicatària era parenta de l'alcalde i d'un regidor i el vot en contra dels regidors de l'oposició va impedir que prosperés aquesta adjudicació.

L'alcalde, Pep Companys, ha dit que les discrepàncies s'havien d'haver manifestat quan es va redactar el plec de clàusules i ha lamentat que no hagi pogut tirar endavant aquesta concessió, perquè l'immoble està en un lamentable estat de conservació i, ara, tot i el difícil moment econòmic, s'havien trobat persones que hi volien invertir.

La concessió és per vint anys prorrogables a cinc més i preveu una inversió mínima d'entre 60.000 i 70.000 euros. A part, la concessionària havia de donar d'alta la seva activitat com a alberg, per evitar la competència als establiments d'hostaleria del municipi. L'alberg té una capacitat per a una trenta de persones.

Companys hi ha afegit que ara per ara no és una prioritat, però que tan aviat com sigui possible tornaran a engegar tot el procés per fer l'adjudicació de la concessió. En una convocatòria anterior es van presentar fins a cinc propostes.

LA XIFRA

60.000
euros
costa la rehabilitació de l'alberg de Sacot, una inversió que havia de dur a terme el concessionari

LA FRASE

La concessió de Sacot ens interessa per explotar l'alberg i per evitar que es continuï deteriorant
Pep Companys
alcalde de santa pau

Una concessió més curta per renegociar-la

La portaveu de CiU, Esther Badosa, ha explicat que el seu grup va demanar deixar el tema sobre la taula per acostar posicions. En concret, CiU plantejava una concessió més curta per renegociar-la si calia i una inversió en la rehabilitació amb aportacions del concessionari i de l'Ajuntament. També reclamava un informe tècnic sobre què calia fer a l'immoble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.