Serveis

A Olot, milloren la planta de transferència de deixalles

Han d'allargar la vida de les instal·lacions a causa del retard en la construcció de la polèmica planta de triatge comarcal d'escombraries projectada a Sant Jaume de Llierca

La planta de transferència d'escombraries i deixalleria d'Olot està sent objecte d'unes obres de reforma que tenen com a objectiu allargar la vida útil de les instal·lacions, situades al polígon industrial del Pla de Baix. Els treballs són conseqüència del retard en la construcció de la planta de tractament de residus de la Garrotxa que està projectada al terme de Sant Jaume de Llierca. A les instal·lacions olotines es manipulen les deixalles abans de traslladar-les a l'abocador comarcal de Beuda, un procés que es farà a la futura planta de Sant Jaume i que, per tant, deixarà sense utilitat la d'Olot.

Concessió allargada

Inicialment, la planta de Sant Jaume havia d'entrar en servei l'any passat, però a hores d'ara tot just s'està tramitant i no es pot saber quan es començarà a construir. A més, el seu emplaçament té una forta oposició.

Atesa aquesta situació, en el ple municipal del mes de març l'Ajuntament d'Olot va acordar allargar la concessió a l'empresa que es cuida de la neteja viària i de la gestió de la planta de transferència. A canvi, la concessionària es fa càrrec del cost de les millores al recinte del Pla de Baix, que tenen un pressupost de 442.000 euros. Els treballs es fan sobretot a la zona de compactació i els dipòsits.

LA XIFRA

442.000
euros
és el pressupost que tenen les obres, que són a càrrec de l'empresa concessionària.

LA DATA

09.2015
és el mes
en què està previst que s'acabin els treballs a la planta de transferència d'escombraries d'Olot.

S'hi treballa igualment

Les obres a la planta de transferència es van començar a fer el mes passat i, si s'acompleixen les previsions, estaran acabades a mitjan setembre. Els treballs s'han organitzat de manera que el servei no ha quedat interromput, tot i que sí que ha resultat perjudicat l'espai on s'aparcaven els vehicles de recollida, que ara s'han de deixar a l'exterior de la planta de transferència.

En aquestes instal·lacions també s'ofereix el servei de deixalleria. Aquest sí que s'ha suspès mentre durin les obres. Els usuaris, però, disposen de la deixalleria del recinte de la depuradora, situada a la vora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona