Serveis

Sant Julià obre Ca l'Anglada el mes que ve

A l'edifici rehabilitat hi haurà un centre d'interpretació de les caramelles del Roser

Aquest setembre entrarà en servei l'edifici de Ca l'Anglada de Sant Julià de Vilatorta, després que es comencés a restaurar ara fa un any i que la previsió inicial fos tenir-lo acabat la primavera passada. L'Ajuntament organitzarà una jornada de portes obertes (amb data encara per concretar) perquè tothom pugui veure la reforma que s'ha fet en aquesta antiga torre d'estiueig del 1897, residència del cirurgià barceloní Manuel Anglada però de propietat municipal des del 1990.

Ca l'Anglada serà la seu d'un punt d'informació de l'Espai Natural Guilleries- Savassona i inclourà també, amb vista al 2017, el centre d'interpretació de les caramelles del Roser. “Més que un museu, volem que sigui un espai que permeti interactuar i entendre què són les caramelles, una tradició molt nostra, de fa 425 anys”, explica Joan Carles Rodríguez, alcalde de Sant Julià de Vilatorta. Segons ell, un dels objectius del centre d'interpretació ha de ser “dinamitzar el turisme al poble”. A la primera planta també s'hi situarà el Punt Jove i unes aules per a tallers, com ara els de l'Escola de Dibuix i Pintura. El terrat de l'edifici (108 m²), que fins ara no era accessible, el mes que ve passarà a ser “un element turístic des d'on poder veure bones panoràmiques” amb l'ajuda d'uns plafons.

Les obres de Ca l'Anglada –de 236,15 m² repartits entre la planta baixa i la primera planta– es van adjudicar per 264.491 euros i suposaran poder tornar a utilitzar un immoble que, amb el trasllat del casal d'avis, havia quedat en desús. “És un edifici que ens fa molta gràcia”, reconeix l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona