Infraestructures i serveis

Nou pas per desdoblar la part nord de l’N-II

Marc Lamuà anuncia el compromís de Foment en obres gironines pendents

El diputat socialista Marc Lamuà ha anunciat que amb l’entrada del nou govern estatal s’han desencallat les resolucions de la tramitació ambiental dels sis trams de la part nord de l’A-2 (desdoblament de l’N-II), la qual cosa els deixa a punt per a la redacció dels projectes corresponents, el pas previ indispensable per engegar els seus processos de licitació. Són els trams Orriols-Bàscara, la variant de Bàscara, el tram Bàscara-Figueres, la variant sud de Figueres, la variant de Pont de Molins i el tram final entre Pont de Molins i la Jonquera. Lamuà explica que l’ordenament dels accessos de Pontós i Garrigàs s’ha alentit pel concurs de creditors de l’empresa Isolux-Corsán, concessionària de l’obra, i caldrà resoldre’l en el marc del conjunt de projectes dels trams d’aquesta zona nord.

“Els socialistes, sense cap dubte, volem aprofitar l’ocasió per a les comarques gironines que ha obert el nou govern d’Espanya”, recalca el diputat, tot subratllant que “per primera vegada des de fa anys”, sembla que s’està desbrossant el camí d’algunes infraestructures importants a la demarcació. En matèria ferroviària destaca l’eliminació dels passos a nivell amb perillositat encara actius a les comarques gironines: són els casos de Flaçà, on segons Lamuà el projecte està pendent de la firma del conveni de col·laboració entre Adif, la Generalitat i l’Ajuntament, i el de Ribes de Freser, on la tramitació està en fase de redacció de projecte inclòs en el pla de supressió Plan 17-24.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia