S’acaben les obres d’El Bulli1846 a la cala Montjoi
Ara sí: el novembre passat Ferran Adrià, el xef i promotor de la reconversió d’El Bullí, l’antic millor restaurant del món, va confirmar que s’enllestien les obres a la cala Montjoi a Roses i que aquest gener començarà l’activitat d’El Bulli1846. Només serà un començament d’activitat de portes endins, abans d’una obertura al públic que encara tardarà a concretar-se. És un començament que Adrià resumeix amb el concepte soft opening, una arrencada suau, que preveu que durarà dos anys. El Bulli va tancar el 30 de juliol del 2011 i Adrià en va anunciar la reconversió per situar-hi un centre de recerca sobre el procés creatiu a partir de l’alta gastronomia. Des de llavors el projecte ha anat canviant i evolucionant, amb una constant: Adrià ha anat repetint que El Bulli1842 no serà un restaurant, però sembla que ningú s’ho vol creure. “Hem explicat mil vegades que no serà un restaurant, però encara em truquen cada dia per fer reserves per menjar”, va dir el xef el passat mes d’octubre. S’hi crearan plats i puntualment s’hi menjarà, però no serà un restaurant. Amb El Bulli1846 (el nom fa referència al nombre de plats que es van servir a El Bulli), la cala Montjoi passarà a ser un centre d’activitats de recerca sobre els processos creatius, a partir de l’experiència de l’alta gastronomia, complementat per un part expositiva.