Administracions

Més vigilància a la Bisbal per un seguit de robatoris

La hipòtesi dels furts és el desplaçament d’una banda organitzada del Gironès cap a altres poblacions

L’alcalde convocarà la Junta de Seguretat, però ho farà per analitzar més temes

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès (ERC), explica que els Mossos d’Esquadra i la policia local ja fa un mes que han intensificat la vigilància al municipi per identificar i detenir els responsables de diversos robatoris que s’han concentrat en poc més de dos mesos al municipi, concretament entre els mesos de novembre i desembre de l’any passat.

Un repunt puntual

Marquès, que comprèn la preocupació de veïns i comerciants, destaca que precisament els robatoris van baixar l’any passat al municipi, gràcies a la tasca de vigilància de la policia local. Aquest repunt actual, segons l’alcalde, és degut a l’entrada a la població d’un grup que opera al Gironès i que s’ha desplaçat per diversos municipis, com ha estat el cas de la Bisbal. A aquest grup organitzat cal sumar-hi dos sospitosos més que no hi estan vinculats, però que també poden haver estat responsables d’alguns dels robatoris. Segons Marquès, els cossos policials treballen amb les sospites de qui poden ser, però per “detenir-los cal tenir proves”. La tasca d’incrementar la vigilància té, segons l’alcalde, una doble funció: per un costat, dissuadir els lladres i, per l’altre, que la població vegi que aquesta estratègia de vigilància és real per incrementar la sensació de seguretat.

L’alcalde demana calma i considera que s’està fent un molt bon treball policial, si bé assenyala que és un fet objectiu que el desembre passat es va entrar en set establiments i, al desembre, en sis més. Arran d’aquests robatoris, el regidor de Tots per la Bisbal, Xavier Dilmé , a l’oposició, va demanar que es reunís amb caràcter urgent la Junta de Seguretat Local per analitzar-ho –vegeu peça.

LA FRASE

Convocarem la Junta de Seguretat Local per analitzar molts més temes actuals
Enric Marquès
alcalde de la bisbal (ERC)

Convocaran la Junta de Seguretat Local

L’alcalde explica que convocarà la Junta de Seguretat Local, una de les peticions de Tots per la Bisbal, però que no ho farà només per aquest tema: “Si fos només per aquesta qüestió, en principi no es faria.” Ara bé, Marquès admet que cal convocar-la perquè des del setembre del 2017 que no es fa cap trobada: “Ara el que cal és trobar-nos per analitzar aquest tema i molts d’altres que han passat els últims mesos per mirar de tenir una visió de conjunt de tot plegat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona