Administracions

Enderroquen un edifici construït amb una llicència il·legal a l’Escala

L’edifici construït amb una llicència que la justícia ha declarat il·legal al carrer Palau 2B de l’Escala va començar a ser enderrocat ahir al matí per una màquina retroexcavadora, atenent la sentència definitiva del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2018.

La batalla judicial que ara culmina va començar l’any 2004, quan l’Ajuntament que presidia Josep Maria Guinart va concedir una llicència per a l’edificació, un fet contra el qual els veïns van presentar recurs al Tribunal Contenciós Administratiu de Girona. La primera sentència, de l’any 2008, va donar la raó a l’Ajuntament, però després els veïns van recórrer al TSJC, que aquesta vegada va donar la raó a la part demandant. Aquesta resolució del gener del 2008 explicava que la llicència no complia el planejament perquè es va construir en una finca de 446 m² quan se’n necessita una de 600 per fer-ho. L’Ajuntament va concedir una segona llicència el 2011 per un “error” a l’hora de concedir la primera. S’hi incloïa el camí d’accés. No va tenir efecte. Actualment hi havia el restaurant el Petit Príncep i un habitatge unifamiliar que s’ha enderrocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia