Medi ambient

El Golfet de Calella, sense rocs a l’accés, ja rep banyistes

El bany a la cala palafrugellenca es va autoritzar un altre cop divendres i també hi hauran de controlar l’aforament

La platja del Golfet, la més destacada del sud del terme de Calella de Palafrugell, s’ha reobert al bany aquest cap de setmana, un cop finalitzats els treballs de consolidació dels talussos de roca. El temporal Glòria –a finals de gener– havia agreujat els despreniments als penya-segats, i la suspensió de tràmits administratius i obres durant el confinament va fer que Costes de l’Estat es desentengués de les reparacions i que el consistori no les contractés fins a inicis de juliol.

Els treballs s’han fet en dues fases. En la primera, es va inspeccionar la malla protectora, deformada i trencada, i es va sanejar de forma manual el talús fent caure petits blocs de roca inestables. En la segona, es va col·locar una segona malla més robusta que l’anterior per garantir més seguretat als banyistes. El cost de les obres ha estat d’uns 40.000 euros i han durat diverses setmanes, durant les quals la policia local ha hagut de desallotjar milers de banyistes que s’havien saltat la prohibició d’accedir-hi per l’escassetat d’aforament.

Retiren rocs i controls

L’obertura, però, es va fer abans que s’acabés de netejar de pedres un tram del camí d’accés, un fet que va criticar l’associació Salvem el Golfet. Segons va aclarir ahir el primer tinent d’alcalde, Pau Lladó, la brigada ja ho ha solucionat durant el cap de setmana. “Hi posarem cartells d’alerta, perquè el pas no és òptim”, i al setembre l’acabaran de refer, explicava l’edil, que avança que aquesta setmana també hi començaran a controlar l’aforament, com en la resta de platges.Lladó argumenta que el Golfet, per capacitat, seria la tercera o quarta platja del terme municipal, amb una cabuda que, segons els barems aplicats a la resta de zones de bany, amb distàncies de seguretat, voltaria les 150 persones. A banda de senyalitzar la possibilitat d’entrar-hi o no, amb un agent cívic, també incorporaran la possibilitat de fer un seguiment telemàtic del volum d’ocupació, a través de l’app municipal, fins a final d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia