Urbanisme

El POUM de Banyoles, cap a Urbanisme

El ple l’aprova provisionalment, amb part de l’oposició en contra

El ple de Banyoles va deixar ahir a punt el nou POUM per al vistiplau d’Urbanisme amb la resolució de les al·legacions i l’aprovació provisional. L’alcalde, Miquel Noguer (Junts), va remarcar que es tancava la carpeta d’un pla vigent 36 anys. “És un POUM que reflecteix el que la societat banyolina vol majoritàriament i això és mèrit de tothom”, va dir. I hi va afegir que és un pla “molt parlat”, amb un 75% d’al·legacions estimades parcialment o totalment i un pla que fa cirurgia per recosir el poc espai de creixement que té la ciutat. El tinent d’alcalde i el regidor d’Urbanisme, Josep Congost i Albert Tubert, van detallar que el nou POUM preveu 2.900 nous habitatges, 530 dels quals públics, cohesiona la xarxa urbana amb una ronda nord, preserva els horts de Sota Monestir i inclou el pla de regs, i recull el pla director de la bicicleta. A més, van remarcar que és sensible amb el patrimoni industrial i cultural, dibuixa 10.000 metres quadrats d’equipaments –en preveu a la Cooperativa–, 26 hectàrees de zones verdes i planifica un gran aparcament al sector de la Puda per facilitar la reordenació del front estany.

Quim Fernàndez (Convivència i Progrés) va justificar el seu vot en contra afirmant que no comparteix l’essència del POUM, i ho va exemplificar dient que es pensa l’estructura urbana en funció del cotxe. Non Casadevall (Sumem) va criticar que no és un pla de futur ni ambiciós perquè, entre altres coses, agreuja el problema de l’habitatge prioritzant l’obra nova. I Jaume Butinyà (ERC), que es va abstenir, va dir que el POUM no resol molts dels reptes de futur i que és una “oportunitat perduda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona