Infraestructures i serveis

L’augment de l’aforament, bàsic per reobrir la piscina colomenca

Tancada des del 7 de gener, els responsables de la Piscina de la Selva, a Santa Coloma de Farners, confien que el Procicat permetrà augmentar a curt termini l’aforament dels recintes esportius a més del 50%. És l’única manera de reobrir la instal·lació. “Ara és absolutament inviable. Per exemple, no podem fer activitats dirigides només per a grups de cinc persones i un monitor”, exposa la directora, Yolanda Dionisio.

Des del març de l’any passat, l’equipament, de 4.500 m², ha hagut de tancar i reobrir en més d’una ocasió: “Tots volem i necessitem tornar perquè aquestes anades i vingudes no són bones.”

Des que van tancar fa dos mesos, els gestors de la piscina han anat informant els abonats, a qui no cobraran el període que no poden fer ús de les instal·lacions. Dionisio, que és la directora des del 2014, diu que hi ha un 28% dels abonats els han fet saber –via enquesta– que no tornaran fins al setembre: “Hi ha por.”

De 1.745 a 750 abonats

La piscina, a la zona esportiva dels Saioners, tenia 1.745 abonats a finals del 2019. Ara en té 750. “Hem pres totes les mesures que podíem, com ara un aparell de termòmetre gegant que et prenia la temperatura només acostant-hi, més neteja, passadissos marcats...” La trentena d’empleats han estat inclosos en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

La piscina és municipal, però la gestiona l’empresa Sport Assistance des de la inauguració, el 2010. Té concessió a llarg termini, i l’equip de govern no es planteja tancar-la. “Té una bona resposta del poble”, diu el regidor d’Esports, Jordi Sitjà (ERC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia