Urbanisme

Projecten 109 pisos al lloc de l’hotel Columbus, que anirà a terra, a Platja d’Aro

La immobiliària Kronos Homes adquireix per 14,5 milions el solar, d’uns 5.000 metres quadrats a primera línia, i ha encarregat el disseny del complex a l’estudi de l’arquitecte Ricardo Bofill

El grup promotor i immobiliari Kronos Homes ha anunciat l’adquisició d’una parcel·la de 4.900 metres quadrats a primera línia a Platja d’Aro, inscrita entre el passeig Marítim i el carrer de Lleida. Tant l’empresa com el consistori han confirmat que es tracta del solar de l’hotel Columbus, que ja no tornaria a obrir portes i anirà a terra en els pròxims mesos. L’enderroc deixarà pas a un complex de 109 habitatges d’alt nivell, d’entre 1 i 3 dormitoris, dissenyats pel prestigiós Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill.

El preu d’adquisició del solar, segons un comunicat fet públic per Kronos, ha estat de 14,5 milions. I l’empresa estima en uns 42 milions la inversió total. El projecte inclou també una altra parcel·la no residencial a segona línia, a l’altra banda del carrer de Lleida, que ara conté aparcament i pistes de tennis de l’hotel. Fonts del consistori expliquen que mantindrà l’ús d’equipament privat i que s’hi podrien encabir les instal·lacions esportives vinculades a la nova promoció.

Pel que fa a la llicència d’obres, encara no s’ha concedit. La promotora voldria iniciar les obres a final d’any, amb la intenció que el complex estigués enllestit el 2023. Però la regidora d’Urbanisme, Montse Rovira, explica que la proposta inicial que els van presentar “no s’ajustava ni al POUM ni al nou pla director (PDU) de la Costa Brava”, per excés d’alçàries en una zona limitada a planta baixa més cinc pisos. Malgrat això, Rovira confia a consensuar l’encaix de l’edifici al litoral i està convençuda que “finalment serà un bon projecte”.

LES XIFRES

14,5
milions
ha pagat Kronos Homes per la parcel·la de l’hotel Columbus i zones esportives adjacents, a primera línia a Platja d’Aro.
109
apartaments
de luxe hi volen construir, dissenyats pel Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill i amb una inversió total prevista de 42 milions.

L’anunci del projecte crea confusió

La immobiliària ha publicitat el projecte amb una imatge aèria del litoral de Platja d’Aro, amb Pinell i punta Prima en primer terme, fet que va provocar neguit entre molts veïns i confusió amb altres parcel·les de l’àmbit. L’equip de govern ha precisat, però, que es tractava de l’establiment hoteler, annex a una altra promoció recent, el complex residencial Blau de Mar, que va quedar enllestit el 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona