Medi ambient

L’Escala exigeix planificació per les renovables

Tots els grups van validar, en el ple de maig, la moció en què es demana una moratòria i s’aposta per la transició

El ple de l’Escala va donar el vistiplau de manera unànime a la moció presentada conjuntament per ERC, Candidatura de Progrés i En Comú l’Escala en què es validava l’aposta per les energies renovables, demanant una moratòria i exigint una planificació de país. Des del grup de govern, Candidatura de Progrés, es va indicar la necessitat de planificar i d’escoltar el territori. El regidor d’En Comú, Albert Pons, va reclamar que tots els partits facin la feina pressionant els seus; el regidor de Gent de l’Escala, Carles Carlà, va afirmar que ja fa anys que s’hauria d’haver debatut el que es debat ara. L’alcalde, Víctor Puga, va ser crític i va referir-se a la “inacció” de la Generalitat. El grup de JxCat es va afegir a la proposta.

La moció, en suport de les energies renovables i la implantació de criteris d’integració paisatgística, protecció agrícola i d’equilibri territorial, subratllava que l’Ajuntament de l’Escala aposta per les energies renovables, com a eina fonamental en el canvi energètic per deixar de dependre de les energies d’origen fòssil i nuclear.

Acordava també de demanar al Consell Comarcal de l’Alt Empordà que estableixi un pla comarcal de transició energètica liderat per la Generalitat, i que sigui la Generalitat qui elabori un pla director urbanístic per a la implantació de parcs d’energies renovables.

A més a més, es reclamava en la moció aprovada en el ple de l’Escala aquesta setmana que, conjuntament a l’elaboració d’aquest pla, s’aprovi una moratòria de llicències per a la implantació de parcs d’energies renovables i les seves línies d’evacuació al territori que permeti una implantació ordenada de les renovables amb una visió de país, no només amb una visió comarcal. Es demana que es faci la petició a la Ponència d’Energies Renovables que estableixi la participació dels municipis en tots els òrgans d’informació i de presa de decisió relativa a l’emplaçament d’instal·lacions al terme municipal.

LA XIFRA

17
regidors
van votar a favor, a l’Escala, de la moció per les energies renovables.

Rebuig al parc eòlic de Roses

j.trillas

El ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat per unanimitat una moció en què manifesta la seva oposició al projecte de macroparc eòlic marí projectat a la Costa Brava, al golf de Roses, entre el cap de Creus i el cap de Begur. Amb aquest acord es formalitza una presa de posició que ja s’havia expressat institucionalment a través del front comú que s’ha fet amb els vuit ajuntaments afectats –Cadaqués, Castelló d’Empúries, Sant Pere Pescador, l’Escala, Pals, Begur i Roses– i amb l’EMD de l’Estartit. En la moció s’assegura que ens trobem davant d’una agressió sense precedents i de conseqüències irreversibles als valors mediambientals, paisatgístics, socials i econòmics de tot l’Empordà. També s’expressa el compromís de l’Ajuntament de fer-ne el seguiment i donar suport a les accions que es portin a terme des de la plataforma Stop al Macroparc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord. Així mateix es demanarà la redacció del pla per a la transició energètica d’acord amb el pacte nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona