Medi ambient

Treure vehicles del medi natural

Els parcs naturals també apliquen mesures de regulació de l’accés

Amplien la presència d’educadors ambientals

La regulació d’accés també afecta els parcs naturals, tinguin gorgs o no. Al de les Capçaleres del Ter i del Freser, per exemple, cal reserva prèvia al web Queralbsnatura.com per utilitzar a la pista de Fontalba d’accés al Puigmal i Núria i també per als gorgs de Daió. Cal pagar 5 euros. El de la Zona Volcànica de la Garrotxa reforça la vigilància als aparcaments sobretot a l’agost i hi ha presència d’educadors ambientals al Croscat, Santa Margarida i la Fageda. Cal pagar per accedir als pàrquings. I, per citar un altre exemple, al parc del Cap de Creus, l’Ajuntament de Roses tanca del 15 de juliol al 31 d’agost l’accés en cotxe al mirador de punta Falconera.

Per altra banda, el Consorci de l’Alta Garrotxa, el Sigma, la Diputació i la Fundació Emys han iniciat un estudi per detectar les pressions i les necessitats derivades de la sobrefreqüentació de les zones de bany en diversos trams de l’espai d’interès natural de l’Alta Garrotxa. Han de ser la base per a la proposta de mesures de gestió per racionalitzar-hi l’accés. Sadernes i Sant Aniol d’Aguja s’han escollit com a prova pilot per a la creació d’un model de gestió d’ús públic sostenible replicable en altres municipis que tinguin la mateixa problemàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia