Urbanisme

arenys de mar

Les Clarisses podria ser públic, però s'hi faria un súper i no pisos

El propietari negocia amb el grup alemany Aldi la venda de la finca, que inclouria la cessió municipal del convent, on es vol traslladar la biblioteca

La Generalitat veuria bé el canvi d'usos als terrenys

El convent de les Clarisses d'Arenys de Mar acaba un altre mandat polític sense ser encara a mans municipals. Abans que les religioses abandonessin el convent ja se'n negociava la venda a l'Ajuntament. Finalment, però, el 2006 se'l va quedar un privat amb la intenció de fer-hi pisos al costat i cedir l'edifici a l'Ajuntament. Ara, però, després que Urbanisme denegués el projecte, s'ha buscat una nova sortida. El privat té interès a vendre's la finca i està negociant amb el grup alemany de supermercats Aldi. Abans, però, caldria fer els canvis urbanístics que permetessin la construcció de l'establiment comercial, ja que els terrenys ara estan qualificats com a sòl residencial. És per això que fa alguns dies l'alcalde, Ramon Vinyes (PSC), acompanyat de l'arquitecte municipal i el mateix propietari, Ramon Anglada, van reunir-se al Departament d'Urbanisme de la Generalitat per conèixer el parer de l'administració, que ha de donar el vistiplau definitiu a l'operació. Segons va explicar l'alcalde, l'operació es va veure amb bons ulls i ara caldria iniciar les modificacions en aquest sector. Vinyes va manifestar que es podrien iniciar els tràmits en aquest mandat “si dóna temps”, però va reconèixer que serà el proper govern municipal el que ho aprovi definitivament. Això permetria a l'Ajuntament aconseguir d'una vegada la titularitat pública de l'edifici, on des de fa temps es parla de traslladar-hi la biblioteca, que ha quedat petita, i a més s'hi vol col·locar l'arxiu i el Centre d'Estudis Salvador Espriu.

Supermercat i aparcament

La construcció del supermercat, que no superaria els 800 m² es faria a l'espai que hi ha entre el convent i l'antiga panificadora. En aquest mateix solar és on es preveia la construcció dels habitatges. A la part de darrere del convent, on hi ha el pati de l'edifici, es guanyaria un espai per a aparcament tant d'ús municipal com per als clients del supermercat. El convent de les Clarisses està situat, a tocar dels jutjats i de l'edifici Xifré, al centre de la població. La bona ubicació ha despertat l'interès del grup alemany Aldi, basat en productes de grans descomptes, i que només disposa ara per ara d'un supermercat a la comarca, ubicat al polígon de Cabrera de Mar. En té d'altres de propers a Sant Celoni o Granollers.

Obres per reformar el convent

L'Ajuntament d'Arenys de Mar disposa d'una subvenció de 800.000 euros d'uns ajuts del PUOSC de la Generalitat per fer obres de reforma al convent abans no acabi el 2011. És clar, però, que la inversió no es podrà fer si abans l'edifici no passa a ser municipal. Tot i això, l'alcalde, Ramon Vinyes (PSC), creu que es podria negociar la possibilitat de no perdre l'ajut. Un cop tancada l'operació de venda i els canvis pertinents es podrien destinar els diners a la redacció del projecte de l'edifici, sempre que es dotés a continuació per tirar endavant l'obra. Ara per ara, l'Ajuntament disposa de l'estudi d'usos de l'edifici elaborat per la Diputació per reconvertir l'espai del convent i un edifici annex en la futura Casa de les Lletres. L'actual govern tripartit defensa que l'antic convent, desocupat des de fa anys, és el millor lloc per ubicar-hi la nova biblioteca i també traslladar-hi el Centre d'Estudis Salvador Espriu i l'arxiu municipal. Les obres de reforma de l'interior hauran de preservar la façana del convent, que està protegida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona