Costes acabarà de fer el passeig marítim de Cunit i hi farà un carril bici que unirà Segur de Calafell i Cubelles

L'Ajuntament ja ha cedit els terrenys i les obres podrien començar d'aquí a un any

El passeig marítim de Cunit quedarà finalment complet gràcies a la inversió que hi farà el govern estatal en els propers anys. El ple de l'Ajuntament de Cunit va aprovar, el mes d'octubre passat i per unanimitat, la cessió dels terrenys necessaris per fer realitat el projecte, el qual comportarà, com un dels principals avenços, la urbanització del tram del passeig corresponent a l'antic càmping Mar de Cunit, de manera que el frontal marítim cunitenc quedarà completament connectat amb les dues poblacions veïnes: el nucli de Segur de Calafell i Cubelles, al Garraf.

Les obres, el pressupost de les quals superarà els sis milions d'euros, ajudaran també a salvar l'obstacle geogràfic de les dues rieres que travessen el passeig: la riera de Cunit i el Torrent d'en Pedro. En tots dos casos s'instal·laran calaixos de formigó a les sortides dels dos torrents, a més d'esculleres de protecció. El projecte, elaborat per la direcció general de Costes, preveu també la creació d'un carril bici d'extrem a extrem del passeig marítim. «Actualment, l'ús de la bicicleta està prohibit al passeig, tot i que s'és tolerant per la gran afició que hi ha», va explicar l'alcaldessa de Cunit, Judith Alberich. A més d'aquestes actuacions concretes, també es reformarà el mur petit que separa el passeig de la platja, es refaran les jardineres i el sistema de reg i es renovarà tot l'enllumenat públic i el mobiliari urbà. A més, es refaran els trams en què el paviment està ara en pitjor estat.

Revisió dels convenis

Amb la posada en marxa d'aquest projecte, caldrà revisar el conveni urbanístic signat durant el mandat anterior amb el propietari dels terrenys del sector del càmping, que en teoria, un cop es desenvolupés la zona, havia de sufragar també les obres d'urbanització del passeig, que ara assumirà el govern estatal. CiU i ERC, a l'oposició, tot i mostrar el seu suport al projecte i felicitar el govern per les gestions, van lamentar que s'hagi de renunciar a aquest compromís del promotor. Amb la cessió gratuïta dels terrenys, ara el ministeri podrà iniciar el procés de licitació del projecte, que haurà d'exposar-se públicament a nivell europeu. Si es compleixen els terminis, les obres començarien durant la tardor del 2010 i acabarien en poc més d'un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona