Urbanisme

Falset té més d’un milió d’euros per a quatre obres de la llei de barris

En el termini d’un any, es pavimentaran vies, es durà a terme un enderroc per construir-hi una plaça i es condicionarà l’entorn de Can Magrinyà

En el termini d’un any, i segons fonts municipals, Falset afrontarà quatre projectes importants en el marc del pla de barris. Es tracta de la dotació de serveis i nova pavimentació dels carrers Torroja, de l’Era i Malanyet; l’enderroc d’un edifici i la urbanització d’un espai lliure a la plaça Sant Jordi; l’enderroc de la casa Pàmies per construir-hi una plaça pública i un local municipal, i el condicionament de l’entorn de Can Magrinyà. L’objectiu de l’Ajuntament falsetà és que aquests projectes s’iniciïn en el darrer trimestre d’aquest any i estiguin enllestits a finals de juny del 2018.

L’import total dels projectes puja a 1.255.612,19 euros, dels quals, i en virtut del pla de barris, la Generalitat n’assumirà el 75% (941.709,14 euros). La resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset (264.975,88 euros) i per contribucions especials (48.927,17 euros), corresponents als projectes de la plaça Sant Jordi i dels carrers Torroja, de l’Era i Malanyet.

L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, va insistir ahir què “són projectes necessaris i que impliquen millores notables per al poble i els veïns, són actuacions que difícilment es poden executar sense una dotació econòmica tan significativa com la que aporta la Generalitat”.

El pla de barris va ser concedit a Falset l’any 2009 i, fins avui, se n’ha executat un 22% (710.540 euros) amb projectes com les obres del carrer de Dalt, l’Institut de Cultura i Patrimoni, la neteja del barranc, l’oficina d’atenció ciutadana i actuacions en matèria de comerç i turisme.

LA FRASE

Són projectes necessaris i que impliquen millores notables per al poble i els veïns
Jaume Domènech
ALCALDE DE FALSET

LA XIFRA

75%
del total del pressupost destinat a les millores l’aporta la Generalitat de Catalunya.

Reducció del deute municipal

L’alcalde falsetà va remarcar també: “No podíem deixar passar l’oportunitat que ens brinda el pla de barris, un pla que finalitza l’any que ve.” Domènech va subratllar: “En els darrers exercicis hem fet bondat i hem reduït l’endeutament de l’Ajuntament.” Amb l’execució dels projectes aprovats, fonts del consistori de la capital del Priorat assenyalen que s’assolirà el 61% de l’execució del pla de barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona