Urbanisme

La Sardana per la Llibertat ja té imatge i so

Difonen l’enregistrament del tema que s’estrenarà el dia 30 en la rotllana gegantina a l’entorn de l’estany de Banyoles per reclamar la llibertat dels presos polítics

La sardana que s’estrenarà el dia 30 d’aquest mes a la Sardana per la Llibertat de Banyoles, Vent d’octubre, composta expressament per Paco Viciana, es va donar a conèixer ahir a través d’internet. El so es pot escoltar en una gravació audiovisual penjada a Youtube (s’hi pot accedir també a través de sardanaperlallibertat.cat) en què es mostra com una formació de cobla, coordinada per Jordi Molina, i un cor femení, que coordina Imma Pascual, enregistren la sardana als estudis 44.1 d’Aiguaviva.

La partitura té una lletra basada en un poema de J.N. Santaeulàlia inspirat en la concentració amb espelmes del 17 d’octubre del 2017 contra l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Tant l’autor de la lletra com el de la música intervenen en el vídeo. Precisament la llibertat dels presos polítics és el que demanen els organitzadors de l’esdeveniment del dia 30, que són l’ANC, el CDR i El Foment. L’acte reivindicatiu inclourà, a més de diversos parlaments, la ballada de dues sardanes a tot volt de l’estany, un objectiu per al qual es necessiten més de 6.000 persones, una xifra a la qual es confia arribar fàcilment perquè ja s’han sobrepassat els 4.000 inscrits. A més de l’esmentada Vent d’octubre, una cobla interpretarà l’emblemàtica Somni, de Manel Saderra. L’acte començarà a les vuit del vespre, al final de l’aplec.

Col·laboració de Calonge

El concert de sardanes que havia d’interpretar la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona el dia 30 a la platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge, amb motiu de l’Any Viladesau, s’ha avançat al divendres dia 22 (a les deu de la nit), per tal de facilitar que els aficionats a les sardanes puguin participar a l’esdeveniment de Banyoles.

LA FRASE

Ja t’hem perdut la por; som lliures i ho proclamem ben fort als quatre vents
DE LA LLETRA DE ‘VENT D’OCTUBRE’


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.