Urbanisme

Reallotgen veïns del carrer de les Fàbriques d’Anglès un màxim de dos mesos

L’Ajuntament trasllada residents de les finques afectades a tres pisos de lloguer

Les façanes de les finques de la colònia Burés seran de color ocre

Les obres al carrer de les Fàbriques d’Anglès s’allargaran fins al mes de març del 2019 i provoquen el reallotjament temporal dels veïns afectats. L’Ajuntament gestiona tres pisos al poble, dos de titularitat municipal, i els inquilins de les finques on s’actua hauran de deixar casa seva “entre tres setmanes i dos mesos”, indica l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset (CiU).

A l’agost, un acord de la junta de govern dels regidors de CiU i Anglès 2015 va definir les condicions de reallotjament. L’Ajuntament tenia la intenció que dues fondes del poble poguessin acollir els afectats, però no ha estat així. Les converses amb empreses immobiliàries tampoc han servit per trobar habitatge temporal.

Per tant, els inquilins del carrer de les Fàbriques (o C-63) es traslladen, en blocs de tres en tres, a tres pisos que gestiona l’Ajuntament –dos dels quals, del consistori, són d’emergència social i estan buits– o bé a altres habitatges que s’han trobat.

Com que els afectats han de pagar un lloguer mensual de 500 euros –o la part proporcional si no arriben als 30 dies–, si no cal que l’Ajuntament els doni ajuda, aquests 500 euros se’ls descomptaran de la part que els propietaris aporten (uns 1.800 euros de mitjana).

Si l’inquilí del carrer de les Fàbriques va al pis cedit per un particular perquè l’Ajuntament l’ofereixi de lloguer, l’afectat pagarà els 500 euros, però alhora el consistori li desemborsarà la mateixa quantitat.

Cal recordar que les obres formen part d’una àrea de generació i renovació urbana (ARRU) de l’antiga colònia tèxtil Burés i que costaran uns 475.000 euros. N’assumiran el cost el Ministeri de Foment, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Ajuntament i els amos, però el consistori dirigeix la gestió administrativa. “Aquestes renovacions se solen fer en municipis molt més grans”, afirma el regidor d’Hisenda, David Bohigas (CiU).

Totes les parts van subscriure un conveni pel qual el govern i l’Estat assumiran un 70% del cost –a parts iguals– i la resta (un 30%) serà a càrrec dels propietaris i el consistori. En total hi ha 88 pisos afectats: en 72 s’impermeabilitza la façana i se substitueix la teulada, i en 16 només s’actua a la façana. Els que s’han de reallotjar són els del tercer pis, on es canvia la coberta. Les obres van començar a l’agost i ja s’han reallotjat quatre famílies.

Tons més discrets

L’Ajuntament volia que el carrer guanyés més color. Va consultar a la direcció general de Patrimoni de la Generalitat perquè el carrer fos de “més d’un color, com les cases de l’Onyar [a Girona]”, diu Desset. Però el carrer de les Fàbriques va ser declarat bé cultural d’interès local (BCIL) i, al final, s’ha hagut d’optar per uns colors ocres “més discrets”.

Bohigas admet que una intervenció tan gran no s’havia fet mai al carrer. Amb la reparació de deficiències, l’Ajuntament podrà exigir –diu l’edil– que no hi hagi antenes parabòliques a les façanes o que les banderes no surtin de l’espai del balcó.

LA FRASE

Una rehabilitació així al carrer de les Fàbriques no s’havia fet mai. Podrem exigir altres coses
David Bohigas
regidor d’hisenda d’anglès (CiU)

LA DATA

23.08.18
Va ser
el dia que la junta de govern va acordar les condicions de reallotjament, amb el pagament d’un lloguer.

LA XIFRA

3
blocs
del carrer de les Fàbriques ja han estat reparats. Els treballs es fan, de forma progressiva, fins al març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Normalitat al Prat malgrat la vaga del personal de seguretat

El Prat de Llobregat

Demoliran l’estació de Sant Jordi Desvalls per mal estat

RIUDELLOTS DE LA SELVA
Corçà / la Bisbal d’empordà

Denuncien un abocament de pneumàtics

Millores d’estalvi en la telefonia, a Cassà

Millores d’estalvi en la telefonia, a Cassà

cassà de la selva

Instal·lació d’una coberta a la grada del camp de Sarrià de Ter

sarrià de TER
Biologia

Un futur per a les nacres

Torroella / l’estartit

150 anys d’un port que ha dibuixat la Barcelona actual

Barcelona
Infraestructures
Aniversari de les obres al parc Central de Girona

Un parc sense acabar

girona

Nou toc d’alerta per la contaminació dels purins

Girona