Urbanisme

Fins a 900 habitatges del nucli antic d’Olot, a estudi

L’Ajuntament vol tenir una radiografia acurada de la situació de l’habitatge en aquesta zona per definir polítiques

Aclareix que no tots estan degradats

L’Ajuntament d’Olot radiografiarà un total de 900 habitatges del nucli antic en el marc d’un ambiciós estudi per a la rehabilitació, captació i mobilització d’habitatge a la zona. Es tracta d’una acció recollida en el pla integral d’accions de millora (PIAM) del nucli antic d’Olot i prioritzada pel Consell de Barri. El regidor encarregat d’aquest PIAM, Estanis Vayreda, ha remarcat que no es tracta exclusivament d’una intervenció centrada en la rehabilitació. “No vull llançar el missatge que hi ha 900 habitatges en mal estat, sinó que els estudiem per veure com mobilitzem tot el parc del nucli antic”, ha indicat. Segons ell, volen fer una diagnosi acurada per desenvolupar estratègies amb vista a resoldre els problemes detectats i donar resposta a les necessitats futures. Vayreda ha detallat que l’estudi haurà d’analitzar els edificis i els habitatges des d’un punt de vista estructural, d’ús, d’accessibilitat, energètic, estètic, social, urbanístic i econòmic, així com identificar-ne i categoritzar-ne les necessitats, les oportunitats i les previsions futures.

D’altra banda, el mateix regidor ha anunciat que l’Ajuntament vol identificar, amb l’ajuda de la delegació garrotxina del Col·legi d’Arquitectes de Girona, les àrees d’oportunitat que hi ha al nucli antic. Vayreda ha explicat que es tracta d’estudiar en quins espais del nucli antic es poden dur a terme actuacions de millora, que depassen la simple rehabilitació d’un sol edifici. La delimitació d’aquests espais, que s’inicia divendres vinent amb una jornada que organitza el Col·legi, ha d’ajudar l’Ajuntament a prendre decisions, que poden anar des de la modificació puntual del pla general per dur a terme les accions que es determinin en aquestes àrees fins a prioritzar altres intervencions del PIAM i donar impuls i suport a iniciatives com ara la del projecte El taller dels Sastres, que promou la reactivació de locals comercials amb oficis artesans al carrer dels Sastres.

LA XIFRA

5
mesos
de termini tindrà l’equip al qual s’adjudiqui l’elaboració d’aquest estudi, que ha de ser interdisciplinari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia