Urbanisme

Retard en l’inici de diverses obres a la ciutat de Girona

Les reformes de Cardenal Margarit i Muntanya per afavorir els vianants s’endarrereixen al maig i al juny, respectivament

L’ampliació d’una vorera a Santa Eugènia, prevista per al març, arrancarà el 30 d’abril

La bateria d’obres prevista per a aquesta primavera a Girona es farà, però un xic més tard del previst. L’obra que patirà un retard més notable és la reforma del carrer Muntanya, que l’Ajuntament comptava que començaria entre finals de març i principi d’abril i ara es preveu per al juny. Segons explica el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, la raó del retard ha estat que el procés d’adjudicació ha anat més lent del previst i els treballs tot just es van adjudicar dimecres passat. L’obra –amb un pressupost d’uns 300.000 euros i un termini d’execució de sis mesos– consistirà a fer una plataforma única en aquest carrer –el primer pujant a les Pedreres– per tal de donar preferència als vianants, ja que és una via molt utilitzada pels joves que van a l’institut Vives.

També el carrer Cardenal Margarit (situat entre el carrer Maluquer Salvador i el de la Creu, a l’Eixample) està pendent de reformar-se per prioritzar la mobilitat dels vianants, en aquest cas restringint el trànsit rodat. El treballs –previstos inicialment també per finals de març o principis d’abril– arrancaran el 12 de maig, segons concreta Alcalà. L’obra, que inclourà l’ampliació de les voreres gràcies a l’eliminació d’aparcament i la creació d’una plataforma única, elevant la calçada al nivell de la vorera, es va adjudicar el 29 de març per gairebé 287.000 euros a Rubau Tarrés i la formalització del contracte va ser l’11 d’abril.

Hi ha encara un tercer cas, el de l’ampliació de la vorera est de la travessera de Santa Eugènia –és la que pertany a la ciutat, l’altra és al terme de Salt–, que havia de començar al març i ara té la data d’inici fixada el 30 d’abril. L’obra –que té un termini d’execució de sis mesos i inclou el canvi d’enllumenat– es va adjudicar el 15 de març a Salvador Serra per gairebé 168.000 euros, i el contracte es va formalitzar l’1 d’abril.

D’altra banda, Alcalà concreta que el 29 d’abril també començaran les obres als vestidors de la policia municipal.

L’enderroc del Modern, a partir de demà

La fase d’enderroc en les obres de rehabilitació de l’antic Modern ha de començar demà, després d’uns dies de preparatius, segons va informar el consistori el 12 d’abril. Aquests treballs duraran dos mesos i comportaran afectacions per a la circulació de vehicles, ja que en determinats moments caldrà tallar el trànsit al carrer Nou del Teatre (per on s’evacuarà la runa) i al carrer del Portal Nou (per on es farà el subministrament de materials). En global, l’obra, d’1,8 milions de pressupost, durarà 18 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona