Urbanisme

Queda desert el concurs per a l’obra del badalot de la plaça Pallach de Girona

La reforma de la coberta, molt reclamada pels veïns i pendent fa anys, ha de posar fi a les filtracions d’aigua al pàrquing subterrani

Es tornarà a treure a concurs

El concurs per construir una nova coberta al badalot que cobreix els accessos a l’aparcament subterrani de la plaça Josep Pallach de Girona –i posar fi així a les filtracions que hi ha quan plou– ha quedat desert, ja que no s’hi ha presentat cap empresa. Així va anunciar-ho fa uns dies en el ple municipal el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Lluís Martí. Es tracta d’una obra molt reclamada pels veïns de l’Eixample, després que la reforma que es va fer a la plaça entre els anys 2016 i 2017 –en què, a més, va haver-hi diversos incompliments pels quals s’està seguint també un procés contra l’adjudicatària– no aconseguís solucionar els problemes de filtracions. De fet, ja s’havia estudiat incloure l’actuació al badalot en aquella reforma, però es va decidir deixar-la per a una segona fase pel seu alt cost, segons va explicar l’equip de govern en aquell moment. El projecte es va treure finalment a concurs a finals de juliol d’aquest any amb un pressupost de 59.618,09, però ningú ha presentat cap oferta.

Nou concurs

Martí, que en el ple ja va avançar que es traurà de nou a concurs, ha precisat a aquest diari que “s’ajustaran més els preus de les partides perquè a les empreses els surti a compte” sense tocar l’obra, ja que s’ha detectat que alguns preus s’havien d’actualitzar perquè el mercat els ha reduït. No hi ha un termini de quan es farà el nou concurs, però Martí assenyala que ha de ser “relativament ràpid”.

L’obra ha de resoldre els problemes de filtracions d’aigua de pluja “provocats per l’envelliment i l’obsolescència dels materials constructius que formen el badalot”, segons consta en la descripció del concurs que ha quedat desert. Martí assenyala, a més, que també ha de servir per evitar els riscos que hi ha per a la mainada que s’hi enfila, malgrat les tanques, ja que hi ha una part que està malmesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona