Urbanisme

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

El govern declara BCIN el pont Vell

El govern ha declarat bé cultural d’interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, el pont Vell, a Castelló d’Empúries, i ha acordat delimitar-ne l’entorn de protecció. És una construcció d’ús públic que actualment forma part dels equipaments viaris del municipi i està situada a l’extrem sud-oest del nucli del municipi. Es tracta d’un pont originalment gòtic de 130 metres de longitud salvats per set arcades. Situat sobre el riu Muga, comunica els seus dos marges, donant continuïtat al camí vell d’accés al nucli urbà. Tradicionalment també s’ha conegut amb altres noms, com ara pont Nou, pont Major i pont dels Set Arcs. Al llarg de la història, el pont Vell ha patit diversos danys i intervencions però, per la seva importància, sempre ha estat restaurat, de manera que ha arribat als nostres dies amb una notable unitat d’estil i en un correcte estat de conservació.

El primer pont sobre la Muga va ser una passera construïda al segle XI quan els comtes d’Empúries es van establir a Castelló d’Empúries. Se’n té constància des del 1279 en documents en què surt esmentat com el “ponte novo de Castilione”. El primer pont de pedra bastit entre el 1286 i el 1287 disposava de nou arcs de mig punt de diferents amplades. Possiblement, el nom actual de pont Vell es va originar el 1875, quan es va inaugurar el pont metàl·lic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona