Urbanisme

El govern planteja tres plans directors urbanístics d’activitat econòmica

Un podria ser al voltant de l’aeroport de Girona, un altre a la zona del Logis Empordà i un altre al nord de Figueres

Són tres zones ben connectades a infraestructures

Al voltant de l’aeroport de Girona, a la zona del Logis Empordà (Vilamalla) i al punt on es creuen la variant de l’A-2 i l’AP7 al nord de Figueres. Són els tres punts de les comarques gironines on la Generalitat entén que es pot desenvolupar un pla director urbanístic d’activitat econòmica. En aquests casos, emplaçaments ben connectats a infraestructures i corredors de mobilitat. Així ho va avançar ahir el subdirector general d’Acció Territorial de la Generalitat de Catalunya, Josep Armengol, que, no obstant això, va insistir que tot està en una fase molt inicial “d’acord d’inici” i que, per tant, no hi ha ni anàlisi feta, ni diagnosi ni proposta. Tot i això, aquests PDU gironins ja s’inclouen en l’estratègia de sòls d’activitat econòmica a Catalunya que es va presentar ahir en la tercera sessió del Cicle d’Urbanisme i Territori, organitzada per l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) i la demarcació de Girona del COAC amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquesta estratègia, segons va explicar el secretari de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, té com a objectiu definir, consensuar i implementar accions que garanteixin un territori cohesionat i competitiu. “Cal una revisió crítica de l’urbanisme que s’ha fet les darreres èpoques en els municipis. Hem fet planificacions dels municipis d’un en un, amb una mirada molt curta”, va dir Serra, en referència a l’urbanisme hereu dels anys vuitanta, i va insistir que la nova visió urbanística ha de ser supramunicipal. Precisament, la “voluntat explícita dels ajuntaments” és clau per tirar endavant aquesta eina. Ajuntaments que, ara, es beneficien directament dels ingressos obtinguts pel fet de tenir empreses instal·lades als seus municipis i que si la gestió passa a ser supramunicipal poden veure com això canvia.

En el cas de la zona al voltant de l’aeroport de Girona, ja hi ha la base del PDU del sistema urbà de Girona aprovat el 2010, mentre que en el cas del Logis Empordà l’existència d’una terminal intermodal és un plus.

LES FRASES

Fem l’estratègia perquè volem dinamitzar el territori. Per tant, es defineixen localitzacions estratègiques
Agustí Serra
SECRETARI DE L’AGENDA URBANA I TERRITORI

LES FRASES

Fem l’estratègia perquè volem dinamitzar el territori. Per tant, es defineixen localitzacions estratègiques
Agustí Serra
SECRETARI DE L’AGENDA URBANA I TERRITORI
Les empreses que es plantegen aterrar al país demanen un sòl molt ben connectat, de dimensions grans i amb massa crítica
Josep Armengol
subdirector general d’acció territorial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona