Urbanisme

TRÀNSIT

Els besaluencs aposten per restringir el trànsit de cotxes al barri antic

Una enquesta revela que els veïns consideren que, si s'hi limita o s'hi prohibeix el pas de vehicles motoritzats, es podrà atreure més visitants

Els besaluencs que han respost l'enquesta sobre mobilitat al centre, feta durant les últimes setmanes per iniciativa de l'Ajuntament, assenyalen majoritàriament el trànsit de vehicles motoritzats i la presència de vehicles mal aparcats com un problema. La solució –assenyala també la majoria– és restringir, limitar o prohibir el trànsit, excepte als que hi tenen domicili o negoci.

A la pregunta de “quins són els principals problemes relacionats amb la mobilitat i la seguretat que hi ha al centre històric de Besalú?”, el 48% dels enquestats assenyalen “l'excés de volum i continuïtat de trànsit rodat (molta quantitat de vehicles i constant circulació dels mateixos)”. La segona resposta amb més partidaris (42%) ha estat “l'estretor dels carrers no permet la convivència entre vianants, turistes i cotxes. La conseqüència és la desprotecció del vianant”, i la tercera (41%), “els cotxes mal aparcats”. Quan es pregunta quines mesures es podrien emprendre per potenciar l'accés al centre històric a peu, el 77% diu “restringir, limitar o prohibir el trànsit de vehicles”. Els veïns podien fer comentaris addicionals, un apartat en què el 48% indiquen que retornant l'espai públic als vianants s'augmentarà “la qualitat de vida” i es solucionarà “el problema actual d'inseguretat que existeix”. La millora d'aquest aspecte del barri antic farà que es guanyin visitants, creu el 84,2% dels que han respost l'enquesta.

“No calen aparcaments”

Si l'Ajuntament fa cas del que diuen els veïns, no haurà de condicionar més aparcaments al voltant del centre, ja que el 63% dels enquestats creuen que hi ha prou places de pàrquing a prop del barri antic. En canvi, sí que caldria equipar el centre amb aparcaments per a bicicletes (ho diu el 75 %). En aquests moments, només un 22% es desplacen al centre en bici sovint o molt sovint, revela la consulta.

El treball, realitzat per l'empresa Neòpolis, abastava un ampli qüestionari sobre mobilitat al centre de Besalú i l'han respost 204 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.