Urbanisme

urbanisme

Risc de caure a la colònia de Sant Joan de les Abadesses

S'han lliurat els pisos als llogaters i l'exterior no està urbanitzat amb el risc de comporta per a ells, tots més grans de 60 anys

ERC reclama que es facin les obres amb la màxima celeritat possible

Les primers llogaters dels pisos de l'antiga colònia Espona de Sant Joan de les Abadesses han començat a ocupar els habitatges, però els espais públics exteriors encara no estan arreglats. Aquesta situació ha estat denunciada pel grup municipal d'ERC, a l'oposició de l'Ajuntament, que ha alertat sobre el perill que s'hi produeixin accidents, més si es té en compte que els habitants d'aquests pisos són gent de més de 60 anys.

El portaveu d'ERC, Sergi Albrich, ha explicat que la concessionària de les obres de rehabilitació dels edificis d'aquesta antiga colònia, tot i que ja s'han lliurat les claus dels habitatges, encara no ha finalitzat els vorals d'accés, els desnivells del ferm, l'àmbit enjardinat i els pous de registre de clavegueram o d'altres serveis que estan mal senyalitzats i inadequadament protegits. “Els desnivells del ferm i el conjunt de pous de registre es converteixen en entrebancs perillosos que poden provocar la caiguda dels nous inquilins de l'antiga colònia Espona. Perill que es multiplica atès que sobrepassen els 60 anys”, ha indicat Albrich.

L'Ajuntament de Sant Joan va fer una concessió a l'empresa Cevaso per executar la rehabilitació de la colònia.

L'alcalde, Ramon Roqué (PSC), ha dit que la rehabilitació de l'exterior de la colònia està deslligada de la concessió de Cevaso, que, tot i això, ha fet un accés mínim als habitatges. “Vam ser prudents de no fer-ho abans de la liquidació, que ha estat favorable, i de l'acabament de qualitat de les obres”, diu Roqué. I hi ha afegit: “No calia però hem volgut millorar tot l'entorn i ho fem ara, perquè les condicions climatològiques seran més favorables.”

La colònia Espona és un edifici d'estil neopopular. Va ser projectat l'any 1944 per Raimon Duran i Reynals, l'arquitecte de confiança de Jaume Espona i Brunet. El conjunt el formen la fàbrica, els habitatges dels obrers i la casa del director. La fàbrica és un edifici de tres pisos flanquejat per quatre torres quadrangulars, construïda en el lloc que ocupava l'antic Molí Gros.

La construcció dels habitatges data de la dècada de 1940, i es tracta d'un edifici de planta baixa i pis, amb accés frontal a través d'una arcada situada al mig que li dóna simetria. La casa dels director és de l'any 1964, quan també es va construir una altra nau al costat de la fàbrica vella.

LA XIFRA

25
pisos,
hi ha a l'antiga colònia Espona. Un parell estan destinats a persones de la Fundació MAP del Ripollès.

LA FRASE

El més adequat hauria estat tenir l'exterior enllestit abans de lliurar claus. Ara, cal fer-ho amb la màxima celeritat
Sergi Albrich

LA XIFRA

60
anys
o més tenen les persones que han tingut accés a un pis de lloguer de l'antiga colònia tèxtil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona