Urbanisme

urbanisme

Urbanisme dóna el vistiplau a l'inici del POUM de Calonge

La comissió va aprovar també el primer document del POUM de Porqueres

Tira endavant el pla parcial per traslladar la Clínica Girona a uns nous terrenys a Fornells de la Selva

La comissió d'Urbanisme va donar ahir el vistiplau als documents que Calonge i Porqueres han redactat per elaborar un nou pla d'ordenació urbanística municipal, un tràmit previ a l'aprovació provisional que ha de fer el mateix Ajuntament. En el cas de Calonge, el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, va explicar que la nova proposta de pla general pren com a base el document vigent des del 1994: “És un document conservador, perquè més que el creixement en si el que proposa és regular i millorar els mecanismes de gestió a sectors que ja estaven previstos.” A més, preveu també millorar la integració i els accessos en les diverses urbanitzacions que arrosseguen dèficits en aquest sentit. Quant a les diverses sentències que els tribunals han dictat contra desenvolupaments urbanístics a Calonge, Serra ha admès que el nou POUM “pot servir per regularitzar alguna cosa concreta, si bé no es tracta de resoldre res de manera singular, sinó dins la coherència del conjunt”. D'altra banda, el pla inclou unes previsions de poder construir fins a uns 3.800 habitatges nous.

D'altra banda, la comissió també va informar favorablement sobre el POUM que ha presentat Porqueres. En aquest cas, el document preveu la construcció de 649 habitatges nous, que en 12 anys podrien sumar fins a 1.200 persones més a les gairebé 4.500 que ara estan empadronades al municipi. Aquests nous habitatges es podran fer majoritàriament en les zones ja previstes actualment, intensificant, però, l'ús residencial a Mata reconvertint en sòl urbanitzable fins i tot alguna nau industrial. També es vol ampliar la zona industrial més a prop del Terri.

Clínica Onyar i Portbou

Entre altres acords aprovats ahir, hi ha el tram final de la modificació urbanística que permetrà el trasllat de la Clínica Girona a uns terrenys de Fornells. En total, seran sis hectàrees de terreny, de les quals una part seran per a l'equipament sanitari i l'altra per a ús residencial.

Finalment, també es va aprovar el pla especial del port de Portbou, que servirà per ordenar els diversos usos i equipaments de la infraestructura. En total, tindrà 278 amarratges.

LA FRASE

L'objectiu del POUM de Calonge no és tant el creixement com acabar de regular els sectors ja previstos
Agustí Serra
director general d'urbanisme de la generalitat

LA XIFRA

649
habitatges nous
ha planificat l'Ajuntament de Porqueres dins el nou pla urbanístic que està redactant.

Aprovació del pla per als bombers a Figueres

La comissió va informar favorablement del pla especial que ha de permetre fer el nou parc de bombers a Vilatenim, en una zona que abans era d'ús esportiu. La decisió l'ha d'aprovar ara el conseller.

Reunió amb el TSJC per les sentències contra acords urbanístics

La direcció general d'Urbanisme ha mantingut recentment una reunió amb la sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran de les diverses sentències en contra d'acords urbanístics, molts dels quals afecten projectes de les comarques gironines i que havien denunciat entitats territorials. L'objectiu de la reunió va ser fomentar el diàleg i incorporar els criteris del TSJC en el futur reglament d'Urbanisme que s'està redactant.

Hauran de canviar el traçat d'una línia a Riudarenes

Es va suspendre el pla especial de diverses línies de 110 kV, que hauran de sortir de la futura subestació de Riudarenes, cap a Sils i Tordera, perquè el traçat proposat afecta espais protegits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona