Urbanisme

urbanisme

El carril bici del pont de ferro d'Olot és més llarg

L'Ajuntament recupera aquest tram i completa la connexió amb la Ruta del Carrilet

És vora el riu Fluvià

L'Ajuntament d'Olot va millorant a poc a poc la xarxa de carrils bici urbana. No només la que uneix estrictament la Ruta del Carrilet, és a dir, l'oficial, amb l'enllaç amb la del Ferro i del Carbó de Sant Joan de les Abadesses per la Canya i la Vall de Bianya, sinó la que es pot dir que és secundària o estrictament local. En aquest cas, ha recuperat el tram proper al pont de ferro a la dreta del riu Fluvià.

Els treballs han consistit a tornar a marcar amb senyalització horitzontal la continuïtat fins al pont de ferro al tram de carril bici de l'avinguda Paraguai, que surt del parc de les Móres, situat al costat de la vorera. Ara, doncs, s'ha alineat amb el tram més proper al pont de ferro, on la vorera és més ampla i on els cotxes aparcaven sobre el carril bici i la línia que el dibuixava va anar desapareixent.

En aquest tram, precisament, s'hi ha habilitat un nou espai d'aparcament de cotxes en línia, que separa el carril bici de la part destinada al pas de vehicles. Aquest carril bici té continuïtat a l'avinguda Galícia fins al pont de l'ambulatori, que uneix el passeig de Barcelona amb l'avinguda de Santa Coloma de Farners. A l'altre costat del pont, s'inicia el carril bici que recorre el riu fins al pont de Sant Roc, on ja connecta amb la Ruta del Carrilet, que surt de l'antiga estació.

Millores al desguàs pluvial

A la mateixa zona del parc de les Móres de la capital garrotxina, l'Ajuntament ha hagut d'encarregar unes obres per reforçar el tram de la canalització d'aigües pluvials que desemboca a la zona. L'aiguat de la setmana passada va descalçar el tub que feia de desguàs d'aquestes aigües i, des d'aleshores, hi havia el risc que es trenqués. Des d'ahir, i amb l'ajuda d'una retroexcavadora, s'està consolidant la zona amb la construcció d'un mur de pedra a l'entorn d'aquest tub de desguàs. Aquest punt d'abocament al Fluvià recull les aigües pluvials de tot el sector comprès entre can Gou i el riu. L'inici d'aquestes obres ha atret l'atenció de molts curiosos –és una zona de pas molt freqüentada–, sobretot per l'esbornac que s'ha obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.