El Sun Village passa la bacina

Els propietaris dels pisos de Palau-saverdera, que tenen una ordre d'enderroc, reparteixen fullets que expliquen què costaria a cada veí del poble pagar les indemnitzacions que demanen

Dotze milions d'euros, d'indemnització que demanen els propietaris, dividits en 1.500 habitants de Palau-saverdera, surt a 8.000 euros per cap. És el càlcul que han fet els afectats per l'ordre d'enderroc de la quarantena d'apartaments del Sun Village de Palau-saverder, que han aprofitat les festes de la població alt-empordanesa per repartir als seus veïns uns fullets que expliquen què costarà als palauencs la indemnització que demanen els propietaris per danys i perjudicis. Amb el reclam Et sobren 8.000 euros?, els propietaris plantegen als seus veïns que si no se soluciona el problema que tenen podrien haver de pagar, com si fos una col·lecta, aquest import per sufragar els 12 milions que els deurà el municipi.

De fet, més enllà de la manera com han volgut cridar l'atenció dels veïns, el que reclamen els veïns afectats del Sun Village és que tiri endavant el diàleg i el procés negociador per evitar que els tirin a terra les cases i, per tant, que no s'arribi a la situació que s'hagi de fer efectiu el pagament d'aquests dotze milions. Per aquest motiu, criden l'atenció dels palauencs i palauenques perquè els ajudin a trobar una solució. El portaveu de la comunitat de veïns del Sun Village, formada per 42 famílies, Hans van Schaick, ha explicat: «L'alcalde, Narcís Deusedas, diu que fa tot el que és a les seves mans per arreglar el problema, però nosaltres només sabem que a dia d'avui no se'ns ha ofert cap solució.» Els propietaris asseguren que aquesta campanya informativa arrenca després dels últims esdeveniments que s'han produït al municipi, després que l'alcalde hagi penjat una pancarta a l'ajuntament en què demana diàleg per solucionar la situació dels apartaments que un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat que s'enderroquin després que hagi considerat que es van construir en una zona hotelera i comercial.

Negociacions en marxa

De fet, aquest tribunal ha donat un termini de cinc mesos, que venç el mes que ve, per tirar a terra l'edifici. L'Ajuntament elabora un projecte d'enderroc perquè no l'acusin de desacatament, però mentrestant assegura que negocia amb totes les parts per evitar que l'ordre d'enderroc tiri endavant.

Els propietaris del Sun Village també van fer un altre acte públic aquest estiu, en aquella ocasió a Roses, per reclamar a la persona que va presentar la denúncia contra la llicència del Sun Village que no reclami l'execució de la sentència i eviti així que els dos blocs de pisos de Palau-saverdera vagin a terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona