Urbanisme

Guanyant Torrent vol millorar l'entorn urbanístic de la Torre

La plataforma proposa obrir un concurs d'idees per tractar les façanes dels voltants

Aquesta plataforma ciutadana, vista la “projecció negativa” de l'àmbit visual al voltant de la Torre Medieval de la vila, i mes concretament, en la projecció visual de la nova zona d'oci i esplai públic, des del punt d'observació de les façanes de la plaça de Colom, números de l'1 al 5, o des del costat esquerre del Nou Mercat i centre de l'esmentada plaça de Colom, ha presentat una moció per registre d'entrada perquè s'estudie la seua millora.

És per això que, Guanyant Torrent, prèvia consulta tècnica, exterior al Consistori, i amb caràcter previ a la fase de redacció del Pressupost de l'exercici 2017, ha elevat per a l'aprovació, un acord perquè es realitze l'immediat exercici 2016, consistent a encarregar per mitjà de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, un concurs dotat amb 500 euros, entre els seus estudiants, perquè plasmen el “Disseny i Tractament de les Mitgeres del carrer Mare de Déu de l'Oliverar amb vista a la plaça Colom”.

Aquest concurs d'idees que es proposa, consistirà en la figuració d'edificis amb façanes i volums, a l'efecte de minorar l'impacte actual i millorar l'entorn urbanístic dels voltants de la Torre Medieval.

Igualment es proposa en aquesta moció presentada pel regidor Jaume Santonja en nom de Guanyant Torrent, que es dispose en el Pressupost del proper exercici 2016, la dita dotació econòmica de 500 Euros, i es redacte el corresponent plec de condicions amb les característiques i format dels treballs a presentar.

L'objectiu d'aquesta proposta presentada, no és altre que “caminar cap a un model urbanístic més prudent i sostenible en relació al territori, més assumible en termes ambientals i més amable socialment i cultural, que facilite el desenvolupament cívic i d'identitat de la ciutadania amb el seu poble” segons afig el regidor Santonja.

Finalment, i relacionat amb aquesta proposta, Guanyant Torrent considera que s'ha de revisar en punts concrets el Pla General d'Ordenació Urbana i fer un veritable catàleg de patrimoni i mesures per a la seua conservació i posada en valor. En estes revisions, les associacions, grups i entitats ciutadanes han de poder participar en aquest debat obligatori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona