Els veïns de Cubelles volen que el nou pla general faci de la C-31 una via urbana amb menys trànsit

Canyelles obre avui la participació en el nou pla general repartint enquestes

Un «centre viu amb comerç i zones de passeig», «eliminar la C-31 com a via de pas principal» i «incloure Cubelles en del Parc Natural del Foix» són tres de les propostes amb més suport popular del procés participatiu sobre la revisió del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Cubelles. El govern municipal (PSC, CiU i ERC) en va presentar dimecres els resultats. Hi han pres part més de 350 ciutadans a través de diversos canals, que inclouen des de tallers fins a enquestes de l'oficina de participació i informació ciutadana, i la pàgina web de l'Ajuntament.

El portaveu de l'equip redactor del POUM, Salvador Matas, ha reconegut que «és difícil eliminar» la C-31, tot i que «es poden fer coses per disminuir el trànsit, especialment el pesant, i per millorar la relació entre els dos costats». Entre les opcions plantejades hi ha la reserva del vial paral·lel a l'autopista, tot i que el govern apostarà per «negociar la supressió del peatge de Cubelles». La construcció de nous vials de distribució del trànsit i la reurbanització de la C-31 a l'altura del municipi completaran la proposta.

Una altra de les apostes clares de la ciutadania és la «reconversió de la central tèrmica»; en cas que l'opció de la supressió de l'activitat quedés definitivament descartada, es preveuen alternatives a l'emplaçament actual de la central. «S'aposta per traslladar l'activitat per sobre de l'autopista, a on actualment hi ha els dipòsits de combustible de la central», va anunciar el redactor. Aquest trasllat és el que està negociant el govern local amb la companyia propietària de la central, Endesa, des de fa mesos.

El sostre d'habitants que marcarà el nou pla general de Cubelles –que actualment té uns 14.000 habitants– no superarà els 25.000 o 30.000 habitants, segons l'Ajuntament.

Participació a Canyelles

L'Ajuntament de Canyelles inicia avui el procés de participació ciutadana per decidir el futur pla general del municipi. L'actual planejament urbanístic de la vila data del 1987, i tenia un sostre de 15.000 habitants. Ara, amb 4.500 persones empadronades, els ciutadans hauran de decidir si cal ampliar o minvar aquest sostre poblacional, segons explica l'alcalde, Xavier Robert (PSC). En aquest sentit, Robert també destaca que la falta de sòl públic per desenvolupar equipaments és «un dels problemes» que té actualment el municipi.

Amb l'objectiu d'implicar al màxim la ciutadania, l'Ajuntament repartirà enquestes llar per llar avui i demà, que es passaran a recollir el cap de setmana vinent. El nivell de protecció del'entorn natural, el tractament del nucli antic, el model urbanístic i els equipaments són algunes de les preguntes als ciutadans que inclou l'enquesta. Entre el desembre i el gener, s'organitzarà una jornada participativa per recollir més propostes. L'alcalde calcula que el procés d'elaboració del nou pla durarà entre un any i mig i dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona