L'Impsol desmenteix que obtingui beneficis de la venda de pisos protegits en resposta a CpR

L'Institut Metropolità de Promoció del Sòl (Impsòl) ha desmentit que aquesta empresa pública obtingui beneficis de la construcció i venda de pisos de protecció oficial, en resposta a la reclamació de la COP-Compromís per Ripollet, que ha instat el síndic de greuges a demanar a Impsol que aclareixi on van a parar els sis milions que CpR calcula que té de beneficis.«Desconeixem en què es basen els càlculs dels citats experts immobiliaris que treballen per al COP-CpR. Aquest institut, el que sí pot fer és apuntar els factors que intervenen en el procés de producció d'una promoció immobiliària: sòl, urbanització interna i externa, construcció, tributs, gestió tècnica, connexions de servei, costos indirectes i altres costos, que inclourien des de l'operativa d'adjudicació fins a la postvenda, i les despeses financeres que genera aquesta inversió», explica el director general de l'Impsol, Amadeu Iglesias, en una nota de premsa a El Punt.

Pel que fa al preu dels pisos protegits construïts a Ripollet, l'Impsol aclareix que el preu de venda dels habitatges s'estableix a partir del preu fixat pel mòdul corresponent; és a dir, en el cas concret de Ripollet, zona A (àrea metropolitana) d'habitatges amb protecció oficial de regim general, segons el reial decret 14/2008, de 14 de gener, del Ministeri de l'Habitatge i, d'acord també amb el Decret 244/2005, de 8 de novembre, de la Generalitat que fixa el preu de venda que resulta d'aplicar el mòdul pels metres quadrats de superfície útil.

Pel que fa a les queixes de CpR per la manca de transparència d'aquesta empresa, l'Impsol recorda que per la seva naturalesa jurídica –entitat pública empresarial local– l'institut està sotmès a controls interns i externs, d'acord amb la legislació vigent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona