Urbanisme

Primer vistiplau d'Urbanisme al nou POUM de Torrent

La Comissió d'Urbanisme de Girona va informar ahir favorablement de l'avanç del POUM de Torrent, primera entrega del pla d'ordenació que marca les grans estratègies a seguir en la revisió. Actualment, Torrent, de 170 habitants, es regeix urbanísticament per unes normes subsidiàries aprovades l'any 1998. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, indicava ahir que aquest nou plantejament es fa necessari perquè “bona part de les previsions d'aquestes normes ja estan consolidades”.

Agustí Serra va revelar que la revisió vol proposar “una sèrie de petites operacions” al voltant del nucli urbà de Torrent i també voldria dotar el municipi de la possibilitat de tenir “uns petits creixements”. Al municipi figura una gran infraestructura hotelera, Mas de Torrent”, que, segons afirmava Serra, té “necessitats d'un major creixement” i, per tant, el nou POUM “reconeixerà aquest possibilitat”.

En l'aprovació inicial del document, tràmit urbanístic que se seguirà després d'aquest primer vistiplau, ja es concretarà el creixement en nombre d'habitants i d'habitatges. Serra parlava ahir “d'operacions de petit abast”. El municipi de Torrent té 170 habitants i 136 habitatges, 59 dels quals són de primera residència. El director general feia notar aquesta dada perquè Torrent és “un municipi especialitzat en el món dels serveis i turístic i de segona residència”. Per això, al seu parer estan justificats petits creixements com ara els que assenyala el nou POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona