Urbanisme

La promotora de Pedrinyà insta el consistori a pagar

L'Ajuntament de la Pera no ingressa el primer termini de la sanció per haver aturat una urbanització

L'alcaldessa diu que volen aclarir l'estat de l'empresa

El llarg litigi entre la promotora barcelonina Flonet 97 SL i l'Ajuntament de la Pera pel planejament urbanístic del puig d'en Font de Pedrinyà, on l'empresa volia aixecar una urbanització de 85 xalets, encara cueja. El Suprem va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), que condemnava el municipi a indemnitzar l'empresa amb 242.169 euros per haver denegat la tramitació d'un canvi de les normes subsidiàries urbanístiques. Flonet 97 també va reclamar pel dany moral i per una suma considerable invertida en estudis, projectes i algunes obres prèvies.

El govern local va intentar, sense èxit, rebaixar la suma. Només van aconseguir que en una interlocutòria s'establís la possibilitat de saldar el deute en terminis anuals fins al 2021, el primer dels quals –de 42.465 euros– vencia l'1 de febrer passat i no s'ha fet efectiu. L'alcaldessa, Lluïsa Teixidor, ho admetia ahir, però diu que ho ha recomanat l'advocat del consistori: “Va detectar que en el registre mercantil l'empresa figurava en concurs de creditors, i calien aclariments.” Teixidor explica que no tenen consignada la partida per al pagament en el pressupost del 2016, però que hi faran una modificació per incloure-la, ja que disposen de recursos econòmics.

Des de la promotora, José Antonio Casanovas aclaria ahir que “l'empresa no està en concurs, sinó que continua operant”, tot i que van afrontar un procés concursal voluntari el 2008 per reestructurar el deute davant la crisi immobiliària. Casanovas veu en l'argumentació del lletrat del municipi un “artifici” per intentar guanyar temps.

LA XIFRA

42.465
euros
havia de pagar el consistori de la Pera a l'empresa l'1 de febrer, el primer termini de la indemnització.

L'empresa estudia exigir embargaments

Casanovas sosté que “les sentències judicials s'han de complir, i l'Ajuntament no té competència per decidir en funció de les circumstàncies”. Recorda que la quantitat, en tot cas, s'hauria d'ingressar consignada en el compte corrent del jutjat, que és el que decideix. I avança que el pròxim pas pot ser instar el jutge a embargar els comptes bancaris municipals, perquè la sentència és ferma i no s'hi pot recórrer en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona