Rehabilitaran el nucli històric del Port de la Selva abans del 2012, amb una inversió d'1,2 milions

Es farà amb fons europeus i de la Generalitat, amb el programa Viure al Poble

El conseller de Governació, Jordi Ausàs; la directora territorial del departament a Girona, Mireia Mata, i l'alcalde del Port de la Selva, Genís Pinart, van presentar ahir el projecte que permetrà rehabilitar els carrers del nucli antic. Ausàs va destacar que en aquesta primera convocatòria del programa Viure al Poble s'havia escollit el Port de la Selva per la qualitat del projecte. El conseller va comparar aquesta subvenció amb «una mena de pla de barris per a municipis de menys de 2.000 habitants». A part del Port de la Selva, a l'Alt Empordà també ha rebut una subvenció Vilajuïga.

Ajuntament i Generalitat van signar ahir un conveni segons el qual es crea un comitè de seguiment, integrat per dos integrants de cada administració, que farà visites periòdiques a les obres per fe-ne un seguiment.

Línies soterrades

Les actuacions que es faran, i que començaran a partir del 2011, serà soterrar els cables de línies elèctriques, de telefonia i enllumenat aprofitant que es tornaran a asfaltar els carrers. També s'instal·larà nou mobiliari urbà i es potenciaran les zones de descans. Així mateix, se suprimiran les barreres arquitectòniques i es millorarà l'enllumenat públic. L'àmbit de l'actuació és l'entorn de la plaça Constitució, la placeta i el carrer de la Vall de Santa Creu. L'alcalde va agrair el suport de la Generalitat en aquest projecte.

Millores a l'ajuntament

El conseller Ausàs també va visitar ahir l'ajuntament, on s'han fet unes obres de condicionament, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat, que hi ha aportat 223.000 euros (el projecte en total costa 278.400 euros). Ausàs va destacar la importància de l'obra. A la casa consistorial s'hi ha instal·lat un ascensor per millorar l'accessibilitat i també s'han redistribuït els espais interiors. A part, el conseller va assistir a la presentació de l'Associació Cultural Puig Gros, a la Casa del Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona