El Parc del Montgó rep més de 200.000 visites durant el primer semestre

El Parc Natural del Montgó ha enregistrat un total de 211.620 visites durant el primer semestre de l'any 2009, segons les dades facilitades per la conselleria de Medi Ambient, una xifra que suposa in increment del 32% més respecte dels anys anteriors.

Els mesos en els quals el parc ha rebut major nombre de visites han estat abril (54.756) i juny (42.000). Però a més d'això, en aquest primer semestre, 3.063 persones han participat de les activitats que organitza la Conselleria dins aquest espai natural.

El 80% de les visites s'han concentrat al Cap de Sant Antoni, seguides del Camí de Colònies, amb un 7%, la Plana Justa, amb el 6%, la Cova Tallada, amb un 4% d'acceptació, La Torre del Gerro i Mitjans, respectivament.

Aquestes dades provenen d'una estimació que ha estat obtinguda a partir de 549 controls repartits per set punts del mostreig. Cada control realitza un còmput directe del nombre de persones que circulen pel seu punt d'observació durant 30 minuts.

De l'estudi es desprèn que els visitants del Montgó responen a un doble perfil. Per un costat es tracta de turistes atrets per l'oferta de sol i platja que complementen una estança curta amb una visita al Parc, i per un altre cantó, les persones que s'hi acosten al Parc Natural del Montgó són persones que viuen o estiuegen al voltant del Parc o la rodalia i que l'utilitzen com a lloc d'oci o d'esbarjo.

Segons les dades facilitades per Medi Ambient, els visitants al parc natural, es distribueixen entre un 55% procedents de la península Ibèrica i un 45% de persones procedents d'altres latituds, preferentment europeus. Entra aquest darrer grup, hi ha un 8% d'estrangers residents a l'Estat.

Dels visitants procedents de qualsevol punt peninsular, la meitat viuen al País Valencià i singularment, a municipis i viles situats al voltant del Parc, com és el cas de Dénia i Xàbia.

Respecte del grau de coneixement d'aquesta zona privilegiada d eles comarques meridionals, el 42% de visitants han accedit per primera vegada al parc natural, mentre la resta, ja el coneixien d'avant mà i el visiten amb certa regularitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.