Medi ambient

Actuen en 2,5 hectàrees de l'Illa d'Avall, a Jafre

Inverteixen 43.000 euros a eliminar canya i a plantar 1.350 plantes autòctones

Una brigada de set treballadors de la Fundació Onyar-la Selva, que treballa amb persones amb risc d'exclusió social, estan mantenint una actuació de recuperació de l'Illa d'Avall, a Jafre, afectada fa un any durant l'incendi iniciat a Vilopriu i que va abatre 551,05 hectàrees bàsicament dels municipis de Colomers, Jafre i Foixà. Els treballs de recuperació es van iniciar al gener amb una neteja popular de deixalles i la plantació de plançons, i acabaran aquest mateix mes amb els treballs de la fundació.

La tasca bàsica és l'eliminació en un radi de mitja hectàrea de la canya que abundava en aquesta zona i que va ser el principal combustible durant l'incendi de l'any passat. Aquestes feines es complementen amb la plantació de 1.350 plantes autòctones, sobretot freixes i pollancres blancs, que tindran la funció d'ofegar la canya i evitar-ne al màxim el rebrot.

Ara s'actua en un tram de 3,5 quilòmetres de riu. La Diputació de Girona, a través del conveni de col·laboració amb l'Obra Social La Caixa, i la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ho financen amb 27.000 i 16.000 euros, respectivament.

Aquests treballs permeten la recuperació d'una zona que havia centrat l'atenció del projecte europeu Life Riparia-Ter i que l'incendi va castigar. “Va ser un foc molt traïdor. L'esperàvem per la muntanya i ens va atacar pel riu”, va recordar ahir l'alcalde de Jafre, Joan Bonany.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, va elogiar el conveni que manté la Diputació amb La Caixa i que permet aquest tipus de recuperacions i que, alhora, facilita feina a persones en situació complicada.

El president del Consorci Alba-Ter, Jordi Munell, va explicar que també es recuperen els vorals de les basses del projecte Riparia, malmeses fa uns mesos.

El director del servei de Territori i Sostenibilitat a Girona, Josep Cortadellas, va anunciar que com a conseqüència dels incendis de l'any passat, la comissió d'Urbanisme està sent cada cop més exigent amb les franges de protecció: “A la nova llei d'Urbanisme, hi van introduir nous criteris més restrictius encara per protegir habitatges i zones industrials i de serveis.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona