Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Garriguella

Dilluns, 10 desembre 2018

Girona

19.00. Arxiu Històric de Girona. Conferència Entre la divulgació històrica i la conservació patrimonial, a càrrec de Jordi Font Agulló, director del Museu Memorial de l'Exili (MUME).

Dimarts, 11 desembre 2018

Girona

17.00. Espai de Suport Mémora Trueta. Xerrada Com afrontar el dol per suïcidi, a càrrec de Cecília Borràs, fundadora i presidenta de Després del Suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS).

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Nadie quiera la noche, d'Isabel Coixet: un assessorament de pel·lícula, a càrrec de Francesc Bailon, antropòleg. Dins les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Una filosofia conciliadora, a càrrec de Max Pérez, graduat en Filosofia. Dins el curs d'introducció a la filosofia catalana.

19.30. Centre cívic Barri Vell-Mercadal. Conferència La salut del Barri Vell a debat 1.0, a càrrec del Dr. Santiago Vancells Gascons. Dins el cicle Medicina i persones.

Dimecres, 12 desembre 2018

Girona

19.00. CaixaForum Girona. Conferència I cremo tot en cant, a càrrec de Roger Mas, cantautor. Dins el cicle Universos literaris.

19.00. Fundació Fita. Conferència La ignorància. El tractat. Intempèrie i ètica, a càrrec de J. M. Uyà, doctor en Filologia i dramaturg. Dins el cicle El Flâneur a la finestra.

19.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència El medi ambient com a propulsor del canvi global, a càrrec de Xira Ruiz, doctora en relacions internacionals per la Universitat Complutense de Madrid. Dins el cicle Intel·ligència creativa: canvi global.

Dijous, 13 desembre 2018

Figueres

19.00. Biblioteca Fages de Climent. Conferència Raimon Panikkar: de Catalunya a l'Himàlaia i a les universitats d'arreu del món, a càrrec de Jordi Pigem, doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona.

L'Escala

18.30. Biblioteca. Parlem de... Dilemes ètics, a càrrec de Josep M. Carbó.

Banyoles

17.00. Museu Darder. Sessió dels dijous culturals, amb la xerrada L'Islam també forma part del passat de Catalunya, a càrrec de Dolors Bramon, doctora en Filosofia i Lletres i professora emèrita d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat de Barcelona.

19.00. Museu Darder. Xerrada Felipe Sánchez Babot, Pipe (1921-2016), a càrrec dels Drs. Josep Lloveras i F. Xavier Carreras.

Girona

17.00. Edifici Sant Domènec. Aula B1. Conferència Justícia: veritat o ficció?, a càrrec de Joan Tamayo, advocat i activista. Dins el cicle Pensar la comunicació. La comunicació en el context de la societat.

18.30. Edifici Sant Domènec. Conferència/debat: Com les xarxes socials condicionen el consum de continguts culturals, a càrrec de Gemma Busquets.

18.30. Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Repensant el futur del centre d'art. Cicle de conferències pel 10è aniversari del Bòlit.

19.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Neurotoxicologia ambiental, amb Jordi Llorens, doctor en Ciències Biològiques, i M. Teresa Colomina, doctora en Medicina i catedràtica en Psicobiologia. Dins el cicle La tardor amb neoma.

Divendres, 14 desembre 2018

Torroella de Montgrí

19.30. Museu de la Mediterrània. Conferència L'oli del Montgrí, a càrrec de Jaume Badias.

Girona

19.30. Casa de Cultura. Conferència Els contaminants com a vector de canvi global, amb Jordi Dachs. Dins el cicle Intel·ligència creativa.

La Bisbal d'Empordà

20.00. Biblioteca Lluïsa Duran. Xerrada Montserrat Abelló: vida diària. Paraules no dites, amb Mireia Bofill i Abelló.

Pals

20.00. Ca la Pruna. Conferència Rescats de muntanya, a càrrec de Xavier Saltor, bomber i pilot d'helicòpters.