Conferències

Cerca

Del
al

Olot

Dissabte, 23 març 2019

18.00. Museu de la Garrotxa. Xerrada Les càrregues al llarg de la història, a càrrec d'Enric Calpena i Joan Carreras, comissaris de l'exposició La Càrrega o la violència de l'Estat contra el poble.

19.00. Orfeó Popular Olotí. Xerrada Evolució dels darrers 20 anys a Catalunya i perspectives de futur, a càrrec de Salvador Cardús.

Dijous, 28 març 2019

20.00. Casal Marià (primer pis). Conferència-col·loqui L'espiritualitat dels ulls oberts. mística i compromís, a càrrec de Mn. Enric Tubert.

Festival Mot

18.00. Sala El Torín. Conversa Paisatges mitificats. Som mediterranis perquè compartim un mateix paisatge?. I què vol dir exactament ser mediterrani"? amb Josep Piera, Cristina Masanés, i Adrià Pujol. Dins el Festival Mot.

20.00. Sala El Torín. Conversa L'edat de les llegendes, amb Daniel Álvarez Prendes i Marcello Fois.

Divendres, 29 març 2019

Festival Mot

18.00. Sala El Torín. Conversa Obrir els ulls a la Mediterrània, amb Míriam Cano i Mazen Maarouf.

20.00. Sala El Torín. Conversa La Mediterrània, paisatges que parlen, amb Susanna Rafart, David Guzman i María Belmonte.

22.00. Sala El Torín. Conversa Sardenya, entre tradició i modernitat, amb Michela Murgia i Joan-Elias Adell.

Prop d'Olot

Dissabte, 23 març 2019

Mieres

18.00. Centre cívic. Xerrada sobre el funcionament de les antigues carboneres que es feien servir a la comarca, tot seguit, projecció d'imatges, a càrrec d'Ernest Costa, fotògraf i escriptor naturalista.

Girona

11.30. Biblioteca Salvador Allende. Xerrada No hi ha un planeta B. Perquè no cuidem el que ja tenim?.

12.00. Basílica de Sant Feliu. Conferència Els manuscrits de Sant Feliu de Girona, a càrrec del Dr. Jaume Puig i Oliver.

Arbúcies

18.30. Museu Etnològic del Montseny. Xerrada Les plantes i les bruixes, a càrrec de Júlia Carreras, filòloga i investigadora sobre bruixeria i etnobotànica.

La Jonquera

11.00. MUME. Conferència Tarradellas i el final de l'exili, a càrrec de Joan Esculies i Enric Pujol.

Diumenge, 24 març 2019

Ripoll

12.00. Museu Etnogràfic. Xerrada Quan el patrimoni museístic serveix d'arma política. El conflicte pels béns de la Franja, a càrrec de Joan Rosàs i Reverté. Acte amb motiu del 90 aniversari del Museu.

Dilluns, 25 març 2019

Mieres

09.15. Escola. Xerrada sobre Open Arms, que realitzarà un voluntari d'Open Arms.

Girona

11.30. Servei municipal d'ocupació. Xerrada informativa per participar al programa Girona Actua, en el procés d'orientació i acompanyament a la recerca de feina.

Dimarts, 26 març 2019

Banyoles

19.00. Museu Darder. Xerrada Raimon Pannikar, un esperit contemplatiu, a càrrec de Xavier Serra, llicenciat en filosofia i diplomat en teologia i ciències religioses. Dins el cicle d'activitats de l'any Raimon Pannikar.

Bordils

20.00. Casal del poble. Xerrada Després de l'ESO què?, a càrrec d'Anna Ginabreda Sala. Dins el cicle Tot el que fem educa.

Girona

19.00. Aula B de la Casa de Cultura. Conferència Desfent mites sobre l'Amazònia. Com aproximar-se a la diversitat social i ambiental sense caure en una mirada etnocèntrica?, a càrrec de Joana Higuita, politòloga, i Enric Cassú, filòsof i antropòleg. Dins el cicle Mirades amazòniques del segle XXI.

17.00. Centre cívic Pont Major. Xerrada El servei municipal de teleassistència.