Festes

Cerca

Del
al

Prop de Borrassà

Dissabte, 23 octubre 2021

Banyoles
Festa de Sant Martirià

07.00. Dianes. Cercavila de gralles i percussió pels carrers de la vila.

08.00. Plaça del Teatre. Esmorzar de campiones. Carn a la brasa, all i oli i vi . Pa i cargols de Can Japet. Amenitzat per dj Papupelut.

10.00. Plaça del Teatre. Matins verds. Taller de construcció de capgrossos. Activitat familiar amb infants de 3 a 10 anys.

10.30. a 13.30 i de 17.00 a 19.30. Portes obertes als Museus de Banyoles.

11.00 a 01.00. La Farga. Atraccions de les fires de la festa major.

11.00. Monestir de Sant Esteve. Ofici solemne de la festa de Sant Martirià, presidida per Mons. Carles Soler Perdigó i Mn. Ramon Pijuan. En acabar la missa, veneració de les Relíquies i cant dels Goigs de Sant Martirià a càrrec de l'Agrupació Coral Veus de l'Estany.

11.00 i 12.30. Recinte de Barraques. Concert familiar amb El Pot Petit - Nova gira Vull cantar i vull ballar.

11.30. Plaça Major. Audició de sardanes dedicada a compositors banyolins, a càrrec de la cobla Selvatana.

12.00. Auditori de l'Ateneu. Activitat familiar Andròmines, a càrrec de la Cia. Samfaina de Colors.

12.30. Plaça del Carme. Sessió vermut amb Joan Colom dj.

12.30. Local del Foment. Presentació del llibre Cinquanta concerts,, de Joan Parnau i del doble CD 50 anys de música per a cobla - Premis Ceret Banyoles, amb la interpretació de la cobla La Principal de la Bisbal.

13.30. Plaça del Teatre. Dinar popular.

17.00. Cercavila de festa major amb la mostra de la imatgeria i la cultura popular de Banyoles, amb Les Tabaleres, Colla de Gegants i Capgrossos, Comparsa dels Cavallets: els Cairuts i els Rodons; El Drac de Banyoles, Les Gàrgoles de Foc, amb els sis Dragonets, en Seny, la Rauxa, la Ruduleta, en Mer, en Morgat i la Jana, i Colla Castellera Esperxats de l'Estany, i Amics del Rem, acompanyats de la cobla La Principal de Banyoles, la Banda de les Gàrgoles de Foc, la Bufant Fort Street, la cobla Bisbal Jove i la cobla Contemporània. Recorregut: Plaça del Monestir, c. Puig, pl. Teatre, c. Escrivanies, c. Major, c. Mercadal, plaça Major (mitja part), c. Porta dels Turers, plaça dels Turers, c. Dr. Hysern i final davant de l'Ajuntament.

A la mitja part de la Cercavila. Plaça Major. Ball del Drac i els Dragonets, amb la cobla La Bisbal Jove. Ball de gegants amb la cobla La Principal de Banyoles. Ball de Capgrossos, amb la cobla La Principal de Banyoles; i ball de cavallets amb la cobla Contemporània.

Just després de l'Entremès de lluïment. Ball de passada amb la cobla Bisbal Jove.

17.08. Davant de l'Ajuntament. Final de la cercavila. Pilar Vip (Very Important Plaestanyí) i Pilar al Balcó, de la Colla Castellera Esperxats de l'Estany..

18.00. Pavelló de la Draga. Concert Competència d'orquestres, amb La Principal de la Bisbal, dirigida per Francesc Cassú, i Selvatana, dirigida per Santi Escura.

18.00 i 20.00. Teatre  municipal. Representació teatral de la comèdia Primavera.

20.00. Museu Arqueològic. Visita comentada Res a comentar, a càrrec d'Andrea Ferrer, conservadora del museu, i l'artista Irena Visa en el marc de l'exposició Res a veure. Cal reserva al 972 57 23 61 o [email protected]

22.30. Recinte de Barraques. Concert de grup Carmen 113.