Tota l'agenda

Santoral

Divendres 18 gener

Prisca, verge i màrtir; Margarida, verge.

Refrany

El que no passa en un any, passa en un instant.

Mercats

La Bisbal d'Empordà, Celrà, les Planes d'Hostoles, Platja d'Aro, el Port de la Selva, Portbou, Porqueres, Salt, Sant Esteve d'en Bas i Sils.

Cita del dia

Els petits defectes molesten més que les grans qualitats . (Moritz Goldschmidt)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop d'Amer

Divendres, 18 gener 2019

Balls

Campllong

21.15. Sala Gran. Classes de country line-dance i country català. Nivell: progressiu.

Quart

17.45. Local social. Ball amb Pep i Ma. José.

Sant Feliu de Guíxols

23.00. Sala de festes Las Vegas. Nit de salsa i batxata amb David León. Mostar més dates

Dies 11, 18 i 25

Cap de setmana

Bescanó

Ruta volcà Crossa / Capçalera Onyar, per dissabte, 19 de gener. Sortida a les 09.00, de l'aparcament volcà de la Crossa. Distància total: 9,40 kms. Desnivell: 173 m. Organitzat per Gicor. Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor. Mostar més dates

Dies 14-18
Breda

Crema torrons BTT, per diumenge, 20 de gener. Sortida a les 09.15, del pavelló poliesportiu. Més informació al Club Ciclista Breda. Mostar més dates

Dies 14-18
Hostalric

IV marxa popular Crema-Torrons, per diumenge, 20 de gener. Sortida a les 09.00, del Domus Sent Soví. Inscripcions a l'Oficina de Turisme, (de dilluns a diumenge, de 10 a 14) o al telèfon 972 87 41 65 - turisme@hostalric.cat. Mostar més dates

Dies 14-18
Figueres

Sortida guiada Itinerari Fages a l'Empordà, a càrrec de Joan Ferrerós, per dissabte, 19 de gener. Sortida en autocar a les 09.00 del matí. Cal inscripció prèvia. Mostar més dates

Dies 14-18
Torroella de Montgrí

Sortida L'olivar ecològic. Tot passejant entre olivars observarem les diferències entre el cultiu tradicional i l'ecològic, per dissabte, 19 de gener. Sortida a les 10.00, de l'aparcament del restaurant Ca La Montserrat. Més informació al Museu de la Mediterrània, tel. 972 75 51 80 o c/e museu@torroella-estartit.cat. Mostar més dates

Dies 14-18

Sortida a l'ermita de Santa Caterina, per diumenge. Se sortirà a les 09.30 del pàrquing de les Oliveres. Més informació i inscripcions, al telèfon 693 79 58 24.

Concerts

Girona

20.00. Auditori Viader de la Casa de Cultura. Concert de piano a càrrec d'Àlvar Rubio.

23.00. Sala Yeah! Indie Club. Concert inaugural del Neu!, Festival no internacional de música i altres arts, amb l'actuació del grup Ominira.

Salt

22.30. La Mirona. La batalla del segle, amb The Rolling Stones (Smoking Stones) vs The Beatles (Abbey Road).

Olot

22.00. Sala El Torín. Concert de música de tradició oral de l'Alta Garrotxa a càrrec de La Principal de Salarsa, en la clausura de l'exposició dedicada a Peret Blanc de Beget (1917-1993).

Sant Feliu de Guíxols

21.00. Ermita de Sant Amanç. Concert a càrrec de Jack Grelle.

Conferències

Banyoles

19.00. Ateneu Obert de la Dona. Xerrada sobre el llibre de David Servan Anticáncer.

19.30. Sala d'actes del Museu Darder. Conferència Primera avantguarda: art i poesia, a càrrec de Ferran Gadea. Dins el cicle Art i lletres al segle XX.

Olot

19.00. Casal Marià. Xerrada Com Crispr/Cas9 i l'enginyeria genètica canviaran la medicina del futur?, a càrrec de Marc Güell. Dins el cicle Els grans interrogants de la ciència.

La Bisbal d'Empordà

22.00. Cinema Mundial. Xerrada Espigoladors d'imatges, amb Antoni Martí i Quim Paredes.

Santa Cristina d'Aro

19.00. Sala d'exposicions de La Caixa. Xerrada amb Gaspar Hernández, escriptor, periodista i presentador i director del programa L'ofici de viure, a Catalunya Ràdio.

Figueres

20.00. Seu provisional del Casino Menestral. Conferència La vida construïda socialment. Els gèneres i l'educació. Qui tria qui sóc?, a càrrec de Pilar Heras, professora de Pedagogia a la UB i DG al Departament de Justícia de la Generalitat. Dins el cicle Aula Oberta.

Efemèrides

1871.

Al Palau de Versalles, a França, el canceller prussià Otto von Bismarck va proclamar l’imperi alemany, del qual el rei de Prússia, Guillem I, es convertia en emperador. Això ocorria després de la victòria de Prússia en la guerra amb França i com a conseqüència dels esforços de Bismarck per aconseguir la unitat d’Alemanya, Àustria exclosa. Així, Baden, Baviera, Hessen-Darmstadt i Württemberg, els estats alemanys del sud, s’unien a la Confederació d’Alemanya del Nord per constituir l’Imperi alemany o Reich, fins al 1918, coincidint amb la fi de la Primera Guerra Mundial.

1150.

El comte Ramon Berenguer IV cedeix uns terrenys a l’abat Sanç de Fontfreda (Occitània), on es fundarà el monestir de Poblet, l’any 1153.

1867.

Neix a San Pedro de Metapa (Nicaragua) Rubén Darío, escriptor, poeta, periodista i diplomàtic.

1919.

Els aliats guanyadors de la Primera Guerra Mundial inauguren al Palau de Versalles de París la Conferència de Pau encarregada de liquidar les qüestions plantejades per aquest conflicte.

1920.

Entra en erupció a la Sierra de las Cruces, a Mèxic, el volcà San Miguel, que provocarà la mort d’unes 6.000 persones.

1932.

Esclata una revolta de miners anarquistes a l’Alt Llobregat que fracassarà totalment.

2009.

Finalitza l’operació Plom Fos, llançada per l’exèrcit d’Israel contra Gaza. Durant aquesta operació moren uns 1.400 palestins.